Bao bun

4 annosta

Raaka-aineet

4 pkt (16 kpl) bao bun -sämpylöitä
550 g nyhtöpossua
Glögisiirappi
2 dl glögitiivistettä
1 dl soijaa
1 dl vettä
1-2 limen mehu ja kuori
Pikkelöity punakaali
500 g punakaalia
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
2 tl sinapinsiemeniä
3 laakerinlehteä
Lisäksi
1 pnt kevätsipulia
1 ruukku korianteria

Jaa resepti

Ohje

Valmista ensin pikkelöity punakaali. Suikaloi kaali ohueksi. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja mausteet. Kaada liemi kuumana punakaalisuikaleiden päälle. Anna jäähtyä ja marinoitua vähintään tunnin verran. Valuta kaalista pikkelöintiliemi ja nouki laakerinlehdet pois.

Mittaa siirapin raaka-aineet kattilaan ja keitä seosta keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes siirappi on hieman paksuuntunut. Raasta joukkoon limen kuorta ja purista mukaan myös mehu.

Lämmitä nyhtöpossu ja sekoita suurin osa glögisiirapista possun joukkoon, voit halutessasi jättää osan siirapista valutettavaksi valmiiden bao bunien päälle.

Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Lämmitä bao bunit pakkauksen ohjeiden mukaan. Täytä bao bunit nyhtöpossulla, pikkelöidyllä punakaalilla, kevätsipulilla ja korianterilla. Halutessasi valuta päälle vielä glögisiirappia.

 

Bao bun - trendikäs täytetty sämpylä Aasiasta

Bao bunit eli aasialaiset täytetyt, höyrytetyt sämpylät ovat trendikästä herkkua! Helpoin tapa nautiskella näitä ihania buneja on ostaa sämpylät valmiina ja tehdä herkulliset täytteet sämpylöiden väliin itse. Tässä reseptissä baot täytetään itse tehdyllä tai kaupasta valmiiksi ostetulla nyhtöpossulla, joka maustetaan ihanalla glögisiirapilla. Kokeile bao bunien väliin myös nyhtökauraa tai esimerkiksi pulled chickeniä eli nyhtökanaa.

Reseptin on luonut Jotain maukasta -blogin Mari Moilanen ja se on alun perin julkaistu Iltalehden Pippuri.fi-ruokasivustolla.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 1 Poke bowl
  • 1 0 Stroganoff Tacot
  • 0 0 Kahdeksan aarteen riisi - Ba Bao Fan
  • 3 3 ValkosipuliSilakat
  • 12 5 Punakaalisalaatti 26.8.2018
  • 1 0 Helppo Nuudelisalaatti

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään