Hirvipata

Reseptiä katsottu 13 352 kertaa
Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
hirven paistia
sipulia
katajanmarjoja
kokonaista mustapippuria
laakerinlehteä
vettä
Karkeaa merisuolaa
voita
2/3 osa vehnäjauhoja
1/3 osa ruisjauhoja
(Giniä) *
(Jaloviinaa) *

Ohjeet

Kuutioidaan paisti ja alustetaan kuten karjalanpaisti, (ohje kirjahyllyssä). Laitetaan uuniin + 190 / + 200 C astetta n. 3 - 4 tuntia. Kun liha on murean kypsää, mutta ei hajoa käsiin valmistetaan kastike. Nopean "Heikin" valinta on mahdollisesti ruskea peruskasti De Luxe (katso linkitys), tai valmistaa kastike nyt.

Siivilöi hirvipadan liemi ja laita pata peitettynä uunin jälkilämpöön odottamaan kastikkeen valmistumista. Sulata voi kattilassa ja ruskista vehnäjauhot. Kun jauhot ovat 3/4 ruskistuneet, lisää ruisjauhot ja ruskistetaan loppuun. Lisätään lientä ja valmistetaan kastike. Keitetään n. 45 minuuttia ja tarkistetaan välillä kastikkeen paksuus. Tarkista suola ja lisää maun ja terveyden mukaan.

Nyt voit kaataa kastikkeen lihan päälle (niin paljon kun haluat), kiehauta mahdollisesti kerran, että pata on kuumaa ja tarjoile esim. Spätzlen, Röstin tai Jymylinnan Perunasoseen kanssa (katso linkitys). Kasvislisukkeena voit tarjota mainiosti Rotkraut / Punakaalia. Kaikki ohjeet löydät hyllystä tai katso linkitykset...


Kommentit

FutoMaki
Oiva sunnuntairuoka...