20 018
20 018

Sitruunakaurakakku

10 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

pohja
4 dl isoja kaurahiutaleita
1,5 dl fariinisokeria
100 g margariinia
Täyte
2 purkkia yosa sitrus - jugurtin kaltaista kauravälipalaa(a 125g)
2 dl gogreen vispiÄ
2 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
4 kpl liivatelehteä
1,5 sitruunan mehu
kiille
2 dl appelsiinitäysmehua
1 dl hyytelösokeria

Jaa resepti

Ohje

Pohja

Sulata margariini ja sekoita siihen fariinisokeri. Kaada seos kaurahiutaleiden päälle ja sekoita kunnolla. Laita seos irtopohjavuokaan(leivinpaperi pohjalle) ja taputtele melko tasaiseksi. Paista uunissa n. 15min 200°C, kunnes seos on hiukan ruskistunut ja tasoittunut levyksi. Ota pohja pois uunista ja anna jäähtyä hetki. Nosta pohja leivinpaperin kanssa leikkuulaudalle ja murustele pohja isolla veitsellä leikaten. Pese irtopohja vuoka jos siihen on palanut kiinni pohja-ainesta, laita pohjalle uusi leivinpaperi ja kaada murskattu pohjaaines vuokaan. Taputtele tasaiseksi. Näin pohjasta tulee ihanan rapea, mutta kakkua on kuitenkin helppo leikata kun pohja ei ole yhtenäinen paistettu "kaurakeksi".

Täyte

Laita liivatelehdet likamaan kylmään veteen. Vatkaa GoGreen vispi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon Yosa-sitrus -välipalat sekä sokerit. Purista sitruunamehu kattilaan, kiehauta mehu ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita sitruunamehu-liivate muihin täyteaineisiin ohuena naruna sekaan kaataen. Levitä täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna hyytyä yön yli.

Kiille

Valmista kiille appelsiinimehusta hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja kaada hyytyneen täytteen päälle.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Rii5a
Tein tämän kakun vieraalle joka ei voi syödä maitoa. Vielä kun rohkenisi kokeilla hyydyttää tämän jollain muulla kuin liivatteella niin tämähän olisi sopiva myös vegaanille...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään