2 822
2 822

Spagetti Ylläri Kofta

5 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

700 g sikanauta jauhelihaa
2 kpl kananmunia
2 dl korppujauhoja
1 dl jauhoja
1 loraus ruokakermaa, soijaa, öljyä
dl basmatiriisiä
dl herne- maissi- paprikaa
öljyä uppopaistamiseen
tarpeen mukaan spaghettia
mausteita jauhelihaan oman maun mukaan.

Jaa resepti

Ohje

Kofta on yleensä kasviksilla, riisillä, sipulilla tai pavuilla täytetty lihapulla, nyt näytän miten voit tehdä tästä minikokoisesta lihavuasta helpon aterian suupalakoossa.

Keitä valmiiksi basmatiriisit, sekä Spaghetti.Sekoita kipassa keskenään jauheliha, kananmunat, 1dl korppujauhoja, riisit, mausteet oman maun mukaan, ruokakermat, soijat ja öljy, sekoita kunnes seos muistuttaa taikinaa. Leivo kädellesi laatta jauhelihataikinaa, aseta sille spagetista ja kasvisseoksesta  sopiva annos sisukseksi.  Muista pitää jauhelihaseos kohtalaisen märkänä, muttei liian että se ei pysy kasassa. Käännä lihalaatta itsensä päälle jotta se muodostaa tavallaan pasteijan, Halutessa voit jättää laattamaiseksi, tai pyöritellä palloksi.

Laita toiseen kippaan loput jauhot ja korppujauhot ja kierittele siinä lihapallot. Koska jauheliha on vielä märkää, sen pintaan tarttuu jauhot. Uppopaista rasvassa pinta kiinni (n. 1-2 minuuttia) kääntäen koftat välillä.Älä laita liikaa pullia samaan aikaan, jolloin niitä on helpompi käännellä.Muista aina uppopaistaessa että jos syttyy tuleen öljy, laita kansi päälle, heitä poäälle jauhoja tai jotain muuta, mutta missään nimessä ei saa vettä käyttää sammutukseen, tai syntyy tulipallo, kun höyrystyvä vesi jonka päällä palava öljy kelluu sihahtaa ylös, tehden tulipallon.

Kun lihapullat ovat kevyesti ruskettuneet pinnasta, ota ne pois rasvasta ja valuta ne paperilla. Tämän jälkeen laita ne uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi (30 minuuttia) asetettuna vuokaan ja peitettynä folioon. Voit toki kypsentää ne kokonaan uppopaistamalla, 4-5 minuuttia, mutta mielestäni parempi tulos uunikypsytyksellä.Lihaseoksessa on riisiä ja kananmunaa antaen hieman makua mutta myös rakennetta. Pakattuna tämän lihaseoksen keskelle on pallona spaghetti ja kasviksia, joten tämä kofta paketti on helppo syödä 2-3 suupalana. helppo resepti ja voi tehdä etukäteen matkalounaaksi, sillä syömiseen tuskin tarvitset paperia enempää tarvikkeita. omat koftat on yleensä paahtoleivän kokoisia, ja 3 paahtoleivän paksuisia neliöitä.

Täytteeksi toki voi tehdä muunkinlaista variaatioita, kuten kananmunaa ja kanansuikaleita, tai muita kasviksia ja kinkkua. Jauhelihan voi korvata jauhetulla kanalla jne. Koko ajatuksen idea on siinä, että jauhoilla leivitetty jauheliha muodostaa kuoren, jonka sisältä on helppo syödä toisin erimakuinen yllätyspaketti, joka voi olla spagettia tai muuta liharuokaan soveltuvaa, miksei vaikkapa perunaa ja kinkkua?

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 7 Spagetti - kasvispata
  • 1 2 Spagetti Taipuu Juustolla ja Kanalla
  • 4 1 Spagetti ja jauhelihakastike
  • 0 0 Spagetti ja juustotäytteiset lihapullat
  • 1 2 Kofta Intialaiset lihapullat
  • 1 0 Spagetti bolognese

Kommentit

JHawx
Ei ihan perinteinen lihapullamainen kofta, idean sain (ja kokeilin) dinner impossible sarjasta. Hyvin toimii resepti.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään