Joutsen Tuulihatut Vadelma-Rahka Täyteellä

Reseptiä katsottu 3 750 kertaa
20 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
tulihatut
150 ml vettä
75 g voita
150 ml vehnäjauhoja
3 kanamuna
täyte
400 g rahkaa (tai mascarpone tai tuorejuustoa)
100 ml kermaa
4 rkl sokeria
1 tlsk vaniljasokeria
200 g vadelmaa

Ohjeet

Älä ota margariinia, koska se on usein paljon vettä margariinissa.

Tuulihattu-ohje on aina saman...

(1) Onko sinun uuni-ikkuna siisti? Kyllä, sitten voit jatkoa.....Laitta vesi ja voita kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.

(2) Lisää kaikki jauhoja keraalla ja sekoita hyvin puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja pohjalta ja kiinteäksi palloksi. Lämmintä uunia 200 C (ei ympäri-ilma)

(3) Anna taikinan jäähtyä haaleaksi.

(4) Vatkaa taikinaan mukaan munat yksitellen!! Seosta koko aja voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella ja jos kaikki munat ovat taikinalla vatkaa 3 minuuttia lisä.

(5) Pursota pursotuspussin avulla ohita kaksi muotoa (pää&kaula ja vartalo) toiselle leivinpaperille. Kaulat ovat "2" muoto. Vartalo on paksumpi kuin pääkaula ja tarvitse lisää aika uunissa. Uuni ei saa avata paistamissa aijan, tämä on syy että meillä on kaksi peltit ja kaksi paista-vuorot. Muista, että ne kasvat paljon uunissa.

(6) Jos uuni on lämmin paista 200 asteessa ruusukkeita noin 20 min (jos koot on pienempi se on vähempi). ÄLÄ avaauuninluukkua paistamisen alkuvaihessa. Katso sisällä ikkunasta! Anna jäähtyä.

(7) Leikata vartalo saksen tai veitsen avulla kolme osalle (katso kuvasta).

(8) Just ennen syömään! Sekoita täyte ja rakentaa joutsen (huom laitta ensin kaula pohjalle ja sitten "liimata" paikalle täyte avun mukaan). 


Katso Kotikokin videovinkki

Kommentit