Currykanavoileipäkakku ( TODELLA HELPPO ! )

Reseptiä katsottu 12 923 kertaa
10 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 pkt grahampaahtoleipää
2 pkt marinoituja kanasuikaleita
1 prk majoneesia ( semmoinen lasipurkki, oiskohan n 500g siinä )
paprikaa keltaista, punaista ja vihreää ( 3 täytteeksi, plus jos haluaa koristella )
pari kananmunaa
n 5 dl kanaliemi/kasvisliemi/lihaliemi
persiljaa
mausteita currya, paprikajauhetta, chiliä, cayannepippuria, valkosipulia......

Ohjeet

elikkä. kypsennä kanasuikaleet-pieni veitsellä pienemmäksi JOS tarpeen-jäähdytä!, kuutioi täytteeksi tuleva paprika. valmista kanaliemi-jäähdytä! mausta PUOLET majoneesista currylla, kannattaa maistella jottei tule liian vahvaa curryn makua. leikkaa leivistä reunat pois.

 

koko täyteseoksen voi heittää sekaisin, eli kuutioidut paprikat, kypsennetty kana maustettuun majoneesiin ja kunnolla sekaisin.

 

sitten vain kootaan kakku niinkuin tahdotaan ( meillähän oli pitkittäin, ja 5x3 ), muistetaan joka kerros kostuttaa kunnolla ( niin sillä kanaliemellä, tai mitä käytätkin ), väliin täytettä, seuraava kerros, kostutus, täyte....

 

sama pätee tähän kuin moniin muihinkin kakkuihin. maut maustuu paremmin, kun antaa kakun lepäillä kylmässä vaikkapa vuorokauden

 

kuorrutetta varten säästettiin se toinen puolet majoneesista. sekin maustetaan currylla, ja pienesti paprikajauhetta väriksi ( tässähän voisi olla loistavaa myös esim chili, cayannepippuri, sitruunapippuri, persilja, mistä tykkääkin ! )

 

kananmunat tuli tässä myöskin vain koristeeksi, mutta saisihan niistä kivasti makua kakun täytteenäkin ! eli keitetään kypsiksi ( se 7 min on hyvä ), taas jäähdytetään, siivutetaan tai leikataan niinkuin koristeeksi tahtoo, kuten paprikakin.


Kommentit