19 798
19 798

Kalagratiini

4 annosta

Raaka-aineet

600 g pakastettua koljaa, seitä tai turskaa
suolaa
valkopippuria myllystä
3/4 dl kalalientä
2 tl vehnäjauhoja
2 keltuaista
3 dl ruokakermaa
sitruunapippuria
4 annosta perunamuhennosta
200 g katkarapuja
sitruunamehua
tilliä
5 rkl juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Sulata kala, kuivaa se ja pane voideltuun uunivuokaan. Lusikoi sen päälle 3 rkl kalalientä, suolaa ja pippuroi. Purista sitruunamehua ja ripottele tilliä sen päälle. Pane kala uuniin 150 asteeseen 15 minuutiksi.

Valmista kastike sekoittamalla ruokakerma, loput kalaliemestä ja vehnäjauhot kattilassa. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila levyltä ja lisää keltuaiset. Kastike ei sen jälkeen saa enää kiehua. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla.


Ota kala uunista ja nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Lusikoi perunamuhennos vuokaan kalan ympärille. Asettele katkaravut kalan päälle ja lisää vielä tillisilppua.


Kaada kastike kalan ja katkarapujen päälle, ripottele juustoraastetta paistoksen päälle. Pane vuoka uuniin n. 15 minuutiksi, kunnes paistos on saanut kauniin värin.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Fasaani
Tein tämän pakasteseistä, joka ei ole kaloista maukkaimpia, mutta noudatin Feminan ohjetta ja yritin valita laadukkaan sein. Minusta lopputulos oli yllättävän herkullinen. Kalahan on tässä aika hyvässä seurassa! Pohdin kuitenkin, mikä muu kala sopisi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään