LIHAPULLA-SPAGHETTIHERKKU

Reseptiä katsottu 10 731 kertaa
8 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kg Barilla Spaghetti n. 5 - spaghettia
2 kpl Knorr Fond du Chef- naudanliha annosfondia
3 pss Valio Mozzarella juustoraastetta ( a´150g )
2 prk Dolmio Bolognese Classico- pastakastiketta ( a´500g )
Valkokastike
1 l Valio punaista täysmaitoa
1,5 pss valio mozzarella juustoraastetta
Lihapullat
2 pss Knorr Ranskalainen sipulikeitto-aineksia
800 g naudan paistijauhelihaa
grillimaustetta
paprikajauhetta
1 dl korppujauhoja
3 dl vettä
2 kpl kananmunaa

Ohjeet

Aloita keittämällä spaghetit vedessä ja lisää keitinveteen 2 kpl Knorr:in Fond du Chef- naudanliha-beef-annosfondia. Muista huuhdella pasta nopeasti veden alla keittämisen jälkeen ettei tarraudu kiinni keskenään, tai laita veteen liraus öljyä keittämisen yhteydessä.

Tee lihapullataikina, sekoita kulhossa sipulikeittoainekset, korppujauhot ja vesi keskenään ja anna "tekeytyä" n. 5 min. Lämmitä uuni 225 °c.

Kun ainekset ovat turvonneet noin 5 min., sekoita joukkoon 2 kananmunaa ja jauhelihat. Heitä haluamasi mausteet sekaan, itse käytin siis grillimaustetta ja paprikajauhetta.

Pyörittele vedellä kostutetuin käsin taikinasta suuria lihapullia pellille, tuosta 800 grammasta jauhelihaa tuli yksi pellillinen pullia kun tein tarpeeksi isoja. Paista lihapullia 225 °c n. 20 minuuttia tai muutaman minuutin yli ja halkaise yksipulla ja tarkista että on kypsä. Tämä siksi että meillä kaikilla on erilaiset uunit ja toisen uuni voi paistaa nopsempaan kuin toisen ym :)

Pudota uunin lämpötilaa 200 asteeseen tässä vaiheessa kun lihapullat on tulleet pois uunista.

Tämän jälkeen on valkokastikkeen vuoro. Kaada 1 litra valion punaista maitoa kattilaan ja sekoittele vispilällä koko ajan koska muuten maito palaa pohjaan helposti. Kun maito alkaa kuumenemaan, lisää juustoraastetta n. 1 ja puoli pussia ja sekoittele vispilällä hyvin. Näillä juusto- ja maitomäärillä kastike jää tosi löysäksi mutta itse tykkään että kastike tekeytyy kunnolla vasta uunissa mutta halutessaan jokainen voi lisätä juuston määrää..

Ja sitten vaan kokoamaan ruokaa.

Eli, ota suuri uunivuoka/astia ja tarvittaessa voitele vuoka ensin. Laita spaghettia vuoan pohjalle ja Dolmio-pastakastiketta päälle. Lorauta vähän myös valkokastiketta joukkoon. Lisää kypsät lihapullat spaghetin päälle ja laita lusikalla taas pastakastiketta päälle, voit myös sirotella hieman, pari hyppysellistä juustoraastetta pullien päälle. Sitten on taas spaghetin vuoro, eli tämä on päällimmäinen kerros joten laita spaghettia niin paljon kuin mahtuu, että pasta peittää lihapullat ja sitten vaan loput tomaattikastikkeet päälle ja sitten loput juustoraasteet ja lopuksi kaada loput valkokastikkeet päällimmäiseksi. 

Laita vuoka uuniin ja paista 200 °c 30 minuuttia. 


Kommentit