5 419
5 419

Peruspihvit ja uuniperunat

2 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Pihvit ja kastike
2 kpl Filepihvejä (nautaa ja hakattu n. 1 cm paksuuteen)
1/2 Sipuli
4 kpl herkkusieniä
1/2 prk Kermaa
suurustetta
omatekoista kasvislientä (tai touch of taste-fondia)
sormisuolaa
Pippuria myllystä
timjamia (tuoretta jos on)
Potut ja täyte
2 rosamundaa
1 prk kermaviiliä
1/2 Sipuli
4 kpl herkkusieniä
loraus omatekoista kasvislientä (tai touch of taste fondia)
vähän sitruunamehua
pala paprikaa
ruohosipulia
(suolaa ja pippuria)
öljyä ja voita paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Avaa viinipullo hapettumaan :) Pese perunat, tökkää haarukalla pari reikää, hiero oliiviöljyä ja sormisuolaa vähän pintaan ja 200 asteiseen uuniin folion sisässä 1-1,5h. Ota pihvit tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Silppua sipuli, herkkusienet ja paprika (kaikki kerralla). Kuullota sipulit ja sienet öljyssä ja ota puolet talteen esim. suoraan kastikekattilaan (teflon on hyvä). Lisää pannulle hieman fondia ja sitruunamehua (fiilispohjalta). "keitä" kasaan ja heitä paprikat minuutiksi mukaan. Ota talteen (eri kippoon ja vaikka jääkaappiin odottelemaan kunnes jähtyy). Sekoita paprika/sieni/sipuli kermaviiliin ja silppua ruohosipuli päälle. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua/suolaa ja pippuria (tulis olla sopivan raikasta). Laita jääkaappiin maustumaan.

Kun perunat on melkein valmiita, laita pannu liedelle ja siihen sopivasti voi/öljy -seosta (avokadoöljy on hyvää- kestää kuumaa paremmin). Pyyhi pihvit kuiviksi, heitä sormisuolat ja pippurit pinnalle ja pannuun. Pannu on sopivan kuuma kun voi ei enää hetkeen tirise (varo polttamasta rasvaa..). Paista pihviä kunnes nesteet "helmeilee pinnalle", käännä ja toista käsittely. Pihvi on nyt medium ja parhaimmillaan. Laita pihvit folioon siksi aikaa kun valmistat kastikkeen. Jos haluat kypsiä, niin tuuppaa folio uuniin perunoiden kaveriksi.

Kaada kastikekattilaan pannusta huuhdeliemi (tilkka vettä pannulle, jotta maut irtoo), kerma ja sipulisienet. Kiehauta, kaada pihvifolioista nesteet sekaan, mausta fondilla ja timjamilla. Tarkasta maku, suurusta tarvittaessa esim. perunajauho/vesi-seoksella ja tarjoa koko setti hyvän viinin kanssa. Avot..

 

(Jos haluat potkua kastikkeeseen, paahda aluksi pannulla vähän chiliä ja laita pihvit vasta siihen päälle. Paahdettu chili siirtyy huuhdeliemen mukana kivasti kastikkeeseen ja antaa pikantin maun pihville..)

PS. Kaikki mahdolliset aineet on luomua..

 

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Kabanossipasteijat
  • 6 3 Possurullat ja punaviinikastike
  • 1 1 2den Kalan Lasagne
  • 3 1 Nopeammat uuniperunat
  • 0 0 Nopsa jauheliha/lammaskeitto
  • 2 1 Makkaramuffinssi

Kommentit

Dyke
Tällä pitäis jokaisen, joka on keittiössä edes käynyt, pystyä kaverinsa ruokkimaan. Kesällä sovellettavissa grilliin, mutta voi olla melko tuhti kesäeväs. Pihvin paisto on taitolaji ja sen oppii vain paistamalla. Älä siis lannistu, jos ensimmäiset ei onnistu.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään