Kaalisoppa

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

400 g sika-nautajauhelihaa
1-2 sipulia
1-2 kynttä valkosipulia
1 kerä valkokaalia
1 lihaliemikuutio
n. 3 rkl tummaa siirappia
muutama maustepippuri ja/tai mustapippuri
1 laakerinlehti
suolaa, timjamia tai meiramia ym.

Jaa resepti

Ohje

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulin kynnet. Ruskista jauhelihan kanssa pannulla. Mausta suolalla ja timjamilla tai mitä nyt käytätkään. Voit rouhaista myös vähän musta- tai valkopippuria joukkoon.

Kuori uloimmat lehdet kaalista pois, jaa kaali neljään osaan ja leikkaa kanta pois. Suikaloi sopiviksi paloiksi, muista että lusikalla pitäis pystyä syömään.

Kippaa jauheliha ja sipuli kattilan pohjalle, laita kaalisuikaleet pannulle. Lisää kattilaan noin litran verran vettä, ja murenna joukkoon liemikuutio. Nakkaa mukaan myös laakerinlehti ja mauste- ja/tai mustapippurit.

Pyörittele kaalisuikaleita muutama minuutti pannulla, kunnes hieman alkavat kiiltää ja nestettä irrota. Nakkaa sitten kattilaan ja lisää siirappi. Lisää vettä tarvittaessa, että kaalit peittyy. Sekoita ja anna porista hiljaisella lämmöllä tunnin verran tai kunnes kaalit on pehmenneet sopivaksi.

Tarjoa kyljessä leipää jolla saa viimeisetkin liemet talteen.

Jauhelihan tilalla voi varmaan kokeilla myös soijarouhetta: liota kylmässä vedessä noin vartti (oisko 1-2 dl rouhetta sopivasti?), valuta ja paistele pannulla sipuleiden kanssa. Mausteita oman maun mukaan, kannattaa ainakin mustapippuria laittaa, ehkäpä ripaus suolaa. Lihaliemen tilalla tietenkin kasvislientä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Karppaajan kaalilaatikko (ei riisiä!)
  • 5 2 Kaalilaatikko
  • 3 3 Syyspöydän lammaskaaliherkku
  • 110 3 Vanha kunnon kaalikeitto
  • 2 2 Kaalipata
  • 4 3 Kaalilaatikko Nr.186

Kommentit

peltipurkki
Porkkanasta saa lisäväriä sitä halutessaan. Kotiruokaa, ja melko edullista etten sanois. Tähän käytetty, vajaa 900g painava kaali maksoi ruhtinaaliset 58 SENTTIÄ.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään