Mörkö-kakku

Reseptiä katsottu 11 455 kertaa
Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 kpl torttupohjia
1 annos sitruuna täytettä (kts.linkki)
1 annos kick täytettä (kts.linkki)
Lime Curd hilloa
elintarvikevärejä
2 kpl kick patukoita
valkoista sokerikuorrutetta TAI marsipaania

Ohjeet

Tee täytteet edellisenä päivänä valmiiksi.

Leivo kaksi torttupohjaa. Leikaa alin "mörönmuotoinen" pala ja sen päälle sommittele vielä kaksi tai kolme kerrosta, joidenka päälle tulee vielä nenä.

Laita alin tarjoilualustalle. Minä kostutin Lime Curdilla maustetulla vedellä. Sivele Lime Curd hilloa ohut kerros torttupohjalle ja sen päälle kunnon kerros sitruunatäytettä (värjäsin täytteen oranssiksi). Toista tämä kunnes kerrokset ovat valmiina. Laita jääkaappiin vetäytymään ainakin muutamaksi tunniksi. Parhaimmillaan yön yli vetäytyneenä.

Vaahdota kick-täyte. Ota täytteestä noin neljäsosa erilleen. Värjää se tummemmaksi mustalla elintarvikevärillä. Lisää vaniljakreemijauhetta jos käytät nestemäistä väriä.

Sivele kakku kauttaaltaan vaaleammalla seoksella. Varjosta reunat "selkäpuolelta" ja päältä tummemmalla seoksella. Muotoile tässä vaiheessa käsi ja laita se paikoilleen. Laita loput tummemmasta seoksesta pursotinpussiin ja ja tee loput varjostukset pursottamalla.

Kauli kick-patukasta suuksi soikio. Leikkaa sokerimassasta hampaat ja paina ne kiinni mustaan alustaan. Leikkaa ylimääräiset pois. Tee silmät päinvastoin. Pohja valkoisesta sokerimassasta ja pupilli kick karkista.


Kommentit

Teya
Tämä valmistui pojan 6v. syntymäpäiville.