Pasteijat

Reseptiä katsottu 89 397 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
300 g margariinia
4,5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 dl vettä
Täyte:
300 g jauhelihaa
2 dl keitettyä riisiä
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 sipuli hienonnettuna
suolaa, valkopippuria

Ohjeet

Sekoita pehmeä margariini vehnäjauhojen ja suolan kanssa taikinaksi (viispiikkisellä eli kädellä), lisää vettä vähitellen kunnes taikina on pehmeä ja samettinen. Kaikkea vettä ei välttämättä tarvitse, jauhoja saattaa tarvita lisää :). Nosta jääkaappiin lepäämään.

Silppua sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa. Keitä samalla riisi tai käytä tähteiksi jääneitä. Puuroriisistä keitetty lisäkeriisi antaa täytteelle sopivasti kosteutta eikä siitä tule turhan kuivaa. Keitä samalla myös kananmunat, n. 10 minuuttia siis. Sekoita riisi ja jauheliha, mausta suolalla ja valkopippurilla. Silppua kananmunat pieneksi ja lisää seokseen. Jätä täyte jäähtymään.

Kaaviloi taikina ensin muutaman kerran taittaen kaulimisen välillä kolmeen kerrokseen. Ei kylläkään varsinaisesti luo lehtevyyttä, mutta mitäpä tuo haittaa. Kaulitse muutaman millin paksuiseksi, leikkaa muotilla pyöreitä lättyjä. Laita lätylle ruokalusikallinen täytettä, kostuta reuna vedellä ja mainele kiinni puolikuun muotoon. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes ovat saaneet kauniisti väriä.

Täytteeseen voi jauhelihan sijaan käyttää vaikkapa kalaa, esim kylmäsavulohta. Pasteijoiden sijaan taikinasta voi tehdä piirakan jakamalla taikina kahteen osaan ja kaaviloimalla palat yhtä suuriksi, väliin täyte ja reunoista yhteen :).


Kommentit

peltipurkki
Aivan ihania, mutta ei ihan jokapäiväistä nautittavaa, on meinaan aika rasvanen taikina... Mutta aivan ihanan pehmeä ja todellakin samettinen! "Vanhanaikaiset" mausteet on ihanan kotoisat, mutta täytteenhän voi maustaa juuri niin hurjaksi kuin itse vain haluaa.