Feta-kinkku, Tomaatti-valkosipuli Voileipäkakku

15 annosta 6 - 12 h

Raaka-aineet

2 pss paahtoleipää
puolikas kasvisliemikuutio
Feta-kinkkutäyte + kuorrute kakun päälle
500 g kinkkua
1 pkt feta
500 g philadelphia tuorejuusto josta noin puolet kakun sisälle
500 g kreikkalainen jogurtti josta noin puolet kakun sisälle
Tomaatti-valkosipulitäyte
3 suippopaprikaa
puoli purkkia aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
1 prk hummusta
2 yksikyntistä valkosipulia
hieman tomaattipyreetä
korianteria
1 lime
suolapähkinöitä kakun koristeluun
kelmua

Jaa resepti

Ohje

Feta-kinkkutäyte: Hienonna ja sekoita kulhossa keskenään fetajuusto, n. 200g philadelphiaa, n. 200g kreikkalaista jogurttia sekä kinkkukuutiot (jätä myös hieman kakun koristeluun). Saat täytteestä juoksevampaa lisäämällä vähän vettä.

Tomaatti-valkosipulitäyte: Hienonna ja sekoita kulhossa keskenään 2 suippopaprikaa,(jätä yksi kakun koristeluun) hummuspurkki, puolet aurinkokuivatuista tomaateista, 2 valkosipulia (käytin yksikyntisiä, ovat isompia ja miedompia), 1/5 tomaattipyree tuubista, korianteria (jätä puolet koristeluun) sekä puristettua limeä (jätä muutama siivu koristeluun) 

Leikkaa leivistä reunapalat pois, siirrä myös kantapalat sivuun. Kokoa leipiä 4 kerrosta (yksi kerros 8 palaa) aloittaen fetatäytteellä. Kostuta seuraavat kerrokset ennen täytettä puolikkaalla kasvisliemikuutiolla n.2dl veteen sekoitettuna. Fetatäytettä tulee kahteen kerrokseen, tomaattitäytettä yhteen. Mikäli täytettä pursuaa voit poistaa ylimääräisen lusikalla. Kiedo kakku kelmuun tiukaksi paketiksi ja anna olla jääkaapissa yön yli. Voit laittaa leikkuulaudan kakun päälle painoksi.

Sekoita jäljelle jäänyt philadelphia 300g ja kreikkalainen jogurtti 300g keskenään ja levitä kakun päälle litteällällä lastalla. 

Koristele paprikalla, korianterilla, suolapähkinöillä, kinkkukuutioilla ja limellä. 

Vinkki: Reunapalat voi paistaa uunissa "sipseiksi" lisäämällä hieman öljyä, reilusti valkosipulimaustetta ja suolaa. 200c n. 10min tai kunnes leivänpalat on rapeita.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään