Mummon Pasteijat (tonnikala)

Reseptiä katsottu 67 720 kertaa
Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Taikina:
4 dl maitojuomaa (tai vettä)
25 g tuoretta hiivaa (puolikas pala)
2 kpl kanamunia
1-1,5 tl sokeria
1-1,5 tl suolaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
200 g pehmennyttä voita
Täyte:
2 tlk tonnikala paloja (öljyssä)
3 kpl kovaksi keitettyjä kanamunia (pilkottuna pieneksi)
1,5 dl keitettyä riisiä
sitruunapippuria
kalamauste
suolaa
1 kpl Kanamuna voiteluun

Ohjeet

Lämmitä nestettä hieman. Liuota sekaan hiivapalan puolikas. Lisää sitten sekaan sokeri, suola ja kanamunat. Sekoita kaikki hyvin sekaisin. Lisää sitten vehnäjauhot erissä vähitellen vaivaten. Lopuksi sekaan pyhmennyt voi. Alusta taikina tasaiseksi. Siirrä taikina (esim. vesihauteeseen) kohoamaan -> kaksinkertaiseksi.

Valuta tonnikaloista hieman ylimääräistä öljyä pois. Sekoita sitten tonnikalan sekaan kaikki muut täytteen ainekset. Tarkasta maku. (Täyte voi olla hieman voimakkaammankin makuinen.)

Ota kohonnutta taikinaa erissä, leivo pötköiksi ja jaa sopiviin paloihin. Pyöräitä palanen ensin pullaksi ja sitten liiskaa/leivo/kaulitse ohueksi pyöryläksi. Nostele täytettä pyörylän keskelle ja sulje se sitten tiiviisti puolikuun muotoon. (täytettä ei kannata ahnehtia pasteijan sisään - niin ei pääse tursumaan ulos)

Siirrä pasteijat vielä hetkeksi liinan alle kohoamaan. (puoli  tuntia) Voitele sitten kanamunalla. Ja paista uunissa 200 astetta noin 15 - 20 min, niin että pinnassa on kaunis väri.

 Taikinasta saa (koosta riippuen) noin 30 - 35 kpl valmiita pasteijoita.


Kommentit

isabella
Mummoni aikoinaan teki näitä. Ja ne oli niin herkullisia =) Ja hyviä näistäkin tuli Mummon ohjeella. Täytteissä hänellä oli myös liha ja kana -vaihtoehto.