80 998
80 998

Parmesaanikana

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

500 g maustamattomia kanafileitä
1 dl parmesaania hienona raasteena
1 dl korppujouhoja
2 kpl kananmunia
jauhoja
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
1 kpl valkosipulin kynsi
Oreganoa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä ja/tai voita tai margariinia

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Pilko kanafileet muutaman sentin paloiksi, suunnilleen kaupasta valmiina ostettavien nugettejen kokoisiksi. Paloittelu ei ole välttämätöntä, mutta pienempinä paloina leivityksen suhde kanan määrään on suurempi, eikä kanat ainakaan jää niin helposti raaoiksi sisältä. Lisäksi valmiiksi suupalan kokoisiksi pilkotut kanat ovat mukavampia syödä.

Sekoita korppujauhojen joukkoon parmesaaniraaste, silputtu valkosipulinkynsi ja persilja, oregano, suola ja pippuri. Mukaan voi lorauttaa vielä tilkan oliiviöljyä, niin leivitteestä saa hieman paksumpaa. Leivitä kanat, eli pyöritä niitä ensin jauhoissa, sitten kasta vatkattuun kananmunaan ja lopuksi pyörittele maustetuissa korppujauhoissa. Leivitys on helpointa, kun ottaa käyttöön useamman astian jokaista vaihetta varten ja tekee kananpalat yksi kerrallaan valmiiksi tällä "liukuhihnalla". Sormien sotkeentumista ei voi välttää.

Paista kananpaloja pannulla pari minuuttia, kunnes ne saavat kullankeltaisen pinnan. Itse käytin paistamiseen pienen nokareen voita ja tilkan oliiviöljyä, mutta voin voi toki jättää poiskin. Voi antaa mielestäni vielä sen pienen säväyksen makuun. Koko paistamisen voi myös jättää väliin, jos haluaa välttää ylimääräisen rasvan käyttöä kokonaan.

Nostele kanat tasaisesti uunivuokaan ja laita vuoka uuniin keskitasolle. Anna kanojen olla uunissa noin 15 minuuttia. Jos jätit paistamisen väliin, kannattanee kypsennysaikaa lisätä noin 5 minuuttia.

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 7 Artisokka-lasagne
  • 2 2 Kevyt Fenkoligratin
  • 4 0 Rapeat pähkinäiset possunyytit
  • 13 4 Spaghetti carbonara
  • 15 3 Maukkaat broiler-lihapullat
  • 5 5 Paasiaisen juustoleipa

Kommentit

ljmz
Oletko sinäkin miettinyt, mitä tuo amerikkalaisissa elokuvissa ja TV-sarjoissa usein mainittu parmesaanikana, eli "Chicken Parmesan", oikein on? Tässä eräs versio kyseisestä herkusta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään