7 536
7 536

Artisokka-lasagne

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

4 latva-artisokkaa
chilia, oreganoa
200 g naudan jauhelihaa
2 porkkanaa
1 iso sellerin varsi
1 Keskikokoinen sipuli
1 valkosipulin kynsi kolmena palana
oliivioljya, suolaa, mustapippuria
300 g mozzarellaa
parmesaania hienona raasteena
lasagne levyja
Valkokastike:
50 g voita
50 g jauhoja
5 dl maitoa
suolaa, muskottipahkinaa

Jaa resepti

Ohje

1. Puhdista artisokat. (Poytalaatikossani ohje "artisokkien puhdistuksesta") Anna niiden liota ohjeiden mukaisella tavalla noin 15 min. Pese ja kuori myos muut vihannekset ja leikkele porkkana, selleri ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkele artisokan varret pieniksi paloiksi ja latvat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi mozzarella ja raasta paljon parmesaania.

2. Kuumenna oljya isossa kannellisessa kasarissa ja ruskista siina valkosipulin paloja. Lisaa artisokat ja paistele niita hiljaisella lammolla kannen alla valilla sekoittaen kunnes pehmeita. Suolaa, pippuroi ja lisaa hieman oreganoa ja halutessasi chilia. Kaada kypsat artisokat kulhoon odottamaan.

3. Kuumenna taas kasarissa oljya ja ruskista siina hetki vihanneskuutioita. Lisaa jauheliha, mausta ja paista kunnes vihannekset pehmenevat ja jauheliha kypsyy. Lisaa joukkoon kypsat artisokat ja jata "kastike" odottamaan.

4. Tee valkokastike. Sulata voi kattilassa, lisaa jauhot. Ruskista KEVYESTI puulastalla sekoitellen. Lisaa lammin maito kokoajan voimakkaasti vatkaten vispilalla. Peita kannella ja anna poreilla hiljakseen valilla sekoittaen 10 min. niin etta jauhot ei enaa maistu ja kastike on sakeaa. Suolaa ja lisaa muskottipahkinaa makusi mukaan.

5. Kokoa lasagne: Valkokastiketta, lasagnelevyja, artisokka-jauhelihaa, mozzarella kuutioita, lasagnelevyja, valkokastiketta, parmesaaniraastetta, lasagnelevyja, artisokka-jauhelihaa, mozzarellakuutioita jne. kunnes aineet loppuvat. Jata paallimaiseksi valkokastiketta, muutamia mozzarella kuutioita ja paljon parmesaania.

6. Paista uunissa 180-200 astetta/ kunnes pinta alkaa kuplia (n. 30 min.) ja lopuksi viela grillivastuksella niin etta lasagne saa kauniin, rapean pinnan. Anna jaahtya hetki ja nautiskele raastetun parmesaanin kanssa.

P.S: Tama onnistuu varmasti myos ilman jauhelihaakin tai soijarouheella:)

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Ympyrälasagne karitsasta - Lasagne pasquali con ragù d'agnello e carciofi
  • 3 1 Grillattua latva-artisokkaa
  • 0 0 Carciofi alla Giudia - Juutalainen artisokka
  • 6 2 Lasagne
  • 3 2 Herkkulasagne
  • 3 5 Parmesaanikana

Kommentit

masotto
Artisokat alkaa olla kohta parhaimmillaan ja niissa on paljon rautaa! Kannattaa kokeilla...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään