5 361
5 361

Suklaa - JaffaKohokas, Suklaakerma

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

200 g talous suklaata
4 isoa (L) munaa
1 rkl sokeria
jaffa:
1 appelsiini
3/4 dl sokeria
dl vettä
Suklaakerma:
2 dl kuohukermaa
1/3 levy suklaata raastettuna
voita ja sokeria vuokiin
tomusokeria päälle

Jaa resepti

Ohje

Pese appelsiini todella hyvin esim. saippualla. Paloittele kuorineen isohkoiksi paloiksi. Laita palat kattilaan, sokeri päälle, kuumenna ja lisää vettä, että on noin puoleen väliin appelsiinejä. Keitä noin 5 min ja jäähdytä. Keitä sitten uudelleen kunnes neste on kutakuinkin haihtunut. Jäähdytä ja paloittele ihan silpuksi.

Voitele pienet vuoat (6kpl) huolellisesti voilla ja sirottele sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi. Raasta suklaa ja sekoita kermavaahtoon.

Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset kevyesti ja sekoita hyvin sulatettuun suklaaseen. Vatkaa valkuaiset ja lusikallinen sokeria melkein kovaksi vaahdoksi. Sekoita kolmannes vaahdosta suklaan joukkoon huolella. Lisää loput valkuaisvaahdosta varovasti käännellen.

Täytä vuoat puolilleen taikinalla ja laita hiukan jaffa-täytettä , noin 1 tl. Täytä vuoat taikinalla. Laita uuniin 180 kiertoilmalla, 200 tavallisella, pidä 8-10 min.

Ota uunista, sirottele tomusokeria päälle. Kukin ruokailija tekee lusikalla reiän kohokkaaseen ja laittaa suklaakermaa siihem. Syödään heti.

Sisuksen pitää jäädä löysäksi.

Tämä oli Masterchef Australia ohjelmassa, tiedä sitten osasinko tehdä oikein, mutta ainakin hyvää makiaa sain aikaseksi! Lopun appelsiinistä voi käyttää esim. kakun tekemiseen tai purkita ja säilytä jääkaapissa seuraavaa kohokasta varten.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään