Kanapastavuoka

30 - 60 min

Raaka-aineet

500 g pastaa (mielellään täysjyvä ym.)(ja kuviot on kivoja)
n. 500 g broilerisuikaleita (marinadi tai naturel)
1-2 sipulia
2 kynttä valkosipulia
hyvä kourallinen vihreitä papuja (esim. pakaste)
1 pkt sulatejuustoa (pirkka kevätsipuli, pieni paketti, ehkä 100-200g)
1 tlk maustettua ruokakermaa
juustoraastetta (esim. emmental)

Jaa resepti

Ohje

Laita pastavesi kiehumaan, lisää halutessasi kasvisliemikuutio (esim. jos kaapista löytyy vähäsuolainen). Keitä paketin ohjeen mukaan, kannattaa jättää kuitenkin hieman puruvaraa. Valuta.

Kypsennä broilerit pannulla, lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää vihreät pavut pätkittyinä (jos pakasteesta löytyy vaan niitä pitkiä). Lisää lopuksi sulatejuusto ja anna sulaa.

Kippaa pastat takaisin kattilaan, nakkaa broilerimössö mukaan ja kaada perään maustettu ruokakerma. Sekoita tasaisesti ja kaada öljyttyyn uunivuokaan (tulee melko paljon, ei mikään pienin mahdollinen vuoka jookos). Pinnalle halutessasi vielä juustoraastetta tai vaikka korppujauhoja.

Paista 200-asteisessa uunissa kunnes pinnassa on kaunis väri, ehkä puolisen tuntia. Anna olla vielä jälkilämmöllä tasaantumassa. Tarjoa kyljessä salaattia.

Itse käytin 3 juustoa -ruokakermaa, mutta valitse mieluisesi. Sulatejuuston voi jättää kokonaan poiskin, se ei ole välttämätön, tai sen tilalla voi käyttää vaikka tuorejuustoa, oman maun mukaan maustettua tietenkin. Jos käytät maustamattomia broilerisuikaleita, kannattaa maustaa ainakin mustapippurilla ja esim. jollain yrttimausteella, suolaa ei välttämättä kannata heti laittaa. Itse käytin 2 pakettia (á 300g) marinoituja broilerin paistisuikaleita, kuvassa paprikaa ja valkosipulia ainakin.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään