Appelsiini-porkkanamarmeladi

Reseptiä katsottu 4 816 kertaa
Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 appelsiinia
2 porkkanaa
0,5-0,75 pkt hillo-marmeladisokeria (eli se pienempi paketti)
½ sitruuna

Ohjeet

Pese yhden appelsiinin kuori huolellisesti ja raasta. Raasta myös porkkanat hienolla terällä, että tulee siistiä pientä raastetta. Nakkaa kattilaan. Kuori appelsiinit veitsellä niin, ettei valkoista jää ollenkaan. "Fileoi" appelsiinilohkot leikkaamalla hedelmäliha kalvojen välistä. Nakkaa kattilaan ja purista silvotuista appelsiineista sekä puolikkaasta sitruunasta mehut mukaan. Sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri (en mitannut, kaadoin vain silmämääräisesti noin kolme neljännestä) ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Kuori vaahto pois ja keittele noin 5 minuuttia. Lusikoi pieniin puhtaisiin lasipurkkeihin, kannet päälle ja vaikka pihalle jäähtymään. Jääkaappiin vasta kunnolla jäähtyneenä niin säästetään laitetta ja energiaa.

Katsotaan nyt tuleeko siitä marmeladia vai jääkö kiisseliksi... Siksi pistinkin sokeria runsaalla kädellä, koska paketin ohjeen mukaisissa marjahilloissa on paljon vähemmän nestettä. Kauniin väristä ainakin!


Kommentit

peltipurkki
Kyllähän siitä hyvää tuli. Ei tietenkään yhtä tönkköä kuin kaupan tökötit, mutta ihan kunnolla se hyytyi. Vähän vielä jos olisi saanut tuhdimman maun niin olisi kyllä täydellistä :)