Raparperihillo

Reseptiä katsottu 21 953 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
n. 400 g Raparperin varsia
½ pkt hillo-marmeladisokeria
n. ½ dl vettä

Ohjeet

Huuhtele ja pätki raparperinvarret, kuori halutessasi (ei mielestäni kyllä tarvitse). Sekoita kattilassa raparperit, hillo-marmeladisokeri ja vesi ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Kuori pinnalle muodostuva vaahto (itse taidan jättää puolet sinne kun ei niitä ikinä saa kunnolla pois..). Keittele viitisen minuuttia, kunnes palat alkavat hajota. Osan voit muussata kattilan reunoihin mutta itse tykkään kun hillossa on vähän tuntumaa. Palat on lopulta niin pehmeitä, etteivät tunnu edes suussa..

Toivon mukaan olet samaan aikaan lämmittänyt lasipurkkia uunissa (noin 100 astetta), puhdistettua tietenkin. Lusikoi valmis hillo purkkiin, lyö kansi kiinni ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä, avattuna kylmässä.

Penkistä irtosi enää vaivaiset 400 grammaa (vähän alle), eipä siitä enempää kuin yksi purkki tullut. Laitoin sellaiseen monikulmaiseen Saarioisten (?) vanhaan hillopurkkiin, mahtui juuri sopivasti. Viime kesänä irtosi kaksi purkillista, nyt olivat enää niin laihoja.. Hillo sopii taivaallisesti vaniljajäätelön kanssa. Voi käyttää myös piirakkaan; valmiin pohjan päälle mielen mukaan, sitten vielä maitorahkaklönttejä päälle ja uuniin kunnes pohja on kypsä. Maitorahkaa pienen purkin verran ehkäpä, yksi kananmuna(nkeltuainen) ja maun mukaan sokeria.


Kommentit