Juustoinen Piirakka

30 - 60 min

Raaka-aineet

200 g voita
3 dl vehnäjauhoa
1 dl vettä
Täyte:
pala brie-juustoa
1 tlk Tonnikalapaloja
5 kpl ilmakuivattua kinkkua (viipaleina)
1,5 dl itse valmistettua salsaa (Venuksen salsa)
2 dl emmental-mozzarella juustoraastetta
mustapippuria
1 dl juustoraastetta pinnalle
1 kpl muna (voiteluun, puolikaskin riittää)

Jaa resepti

Ohje

Valmista taikina nyppimällä rasva jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikina tiiviiksi suorakaiteeksi (saa jäädä paksuksi) ja kelmuta. Laita jääkaappiin 20min - 2 h.

Sekoita täyte keskenään ja mausta mustalla pippurilla sekä suolalla tarvittaessa, voit myös lisätä kasvista joukkoon jos haluat runsaamman täytteen.

Ota taikina jääkaapista ja kauli jauhotetulla alustalla tasaiseksi ohueksi levyksi. Taikinan pitää irrota alustasta niin että saat sen siirrettyä, käytä rohkeasti jauhoja niin ei tartu kiinni.

Levitä täyte keskelle niin että voit taitella reunat jolloin taikina sulkee täytteen täysin sisällensä, tai jaa täyte taikinan toiselle puolelle ja käännä toinen puoli päälle. Mikä vain hyvältä tuntuu. Kiepauta taikina taitospuolet alaspäin leivinpaperille. Voitele kevyesti vatkatulla kananmunalla, pistele taikina haarukalla erityisesti paksuista taikinakohdista. Levitä päälle juustoraastetta. Voit käyttää juustoraasteen sijaan vaikka unikonsiemeniä tms.

Laita uuniin 225C noin 20-30 minuuttia tai kunnes on pinnalta kauniin kullan ruskea. Anna vetäytyä ja tasaantua hetki ennen tarjolle laittoa. Tarjoa salaatin kera.

Voit laittaa täytteeksi mitä vain jääkaapin jämäaineksia löytyy. Meillä oli illanistujaisista jäänyt brie-juustoa sekä salsa ja ilmakuivatut kinkut, nämä eivät vielä olisi riittäneet jonka takia tönäsin joukkoon vielä tonnikalaakin.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Ensimmäistä kertaa tällä reseptillä voitaikinaa ja toimi :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään