Savuinen "riista"perunasoselaatikko

4 annosta

Raaka-aineet

4 annosta perunasosetta
400 g naudan jauhelihaa
1 kpl sipulia
3 rkl riistafondia
2 tl savuaromia (poppamies)
2 kpl kananmunia
rasvaa, paprikajauhetta/tuoretta, musta- ja maustepippuria,suola

Jaa resepti

Ohje

Valmista muusi tai lämmitä ylijäänyt ja lisää maitoa niin että on lähes juoksevaa sosetta. Paista puolet kuutioidusta sipulista rasvassa pannulla ja lisää muusiin. Riko kananmunien rakenne haarukalla vispaten ja lisää muusiin.

Paista jauheliha pannussa. Voit käyttää myös sika-nautaa tai pelkkää nautaa/sikaa. Lisää sipuli (+valkosipuli) sekä mausteet. Jos on ylijäänyt loraus punaviiniä lisää sekin ja anna porista niin että ylimääräiset nesteet haihtuvat ja imeytyvät lihaan. Jäähdytä ja lisää muusiin.

Voitele vuoka. Ota 1/3 muusista erilliseen kippoon. Sekoita 2/3 muusista jauhelihaseoksen kanssa vuo\'assa ja lisää päälle talteen otettu muusi niin että pinta on kauttaaltaan muusin peitossa.

Paista 225C niin kauan että seos on jämäköitynyt ja pinnalta kauniin värinen. Halutessasi voit ennen uuniin laittoa koristella pinnan haarukalla. Paistoaika noin puolisen tuntia, silmämääräisesti näkee kun vuokaa ravistelee eikä seos "hylly" puolelta toiselle että se on valmis.

Savuaromi ja riistafondi antavat todella voimakkaan maun joten laita tarjolle raikkaan salaatin kera-> meillä oli valmista (saarioisten) suvisalaattia.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Välillä perinteisesti mutta tällä kertaa tuunattiin savuaromin ja fondin kanssa erilaisemmaksi. Ei kyllä maun perusteella olisi osannut sanoa onko nautaa vai vaikka peuraa! Rakenne kylläkin paljasti ;)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään