LAMMASPAISTIA Leenan tapaan

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

n 1kg Luuton lampaanpaisti
valkosipulivoita, (kaupan valmis pötkylä)(tav. marg, lisäksi tarvittaessa)
persiljasilppua, hieman kuivattua rosmariinia
kahvia t. kahvia + kahvikermaa marinointiin
valkosipuliperunoita, lisää vuokaan hieman lihalientä

Jaa resepti

Ohje

Jos paisti on pakastettu anna sen sulaa yön yli kahi-tai kahvi-kerma seoksessa. Nosta huoneen lämpöön 2-3 t. ennen paistoa. (Jos liha ei ole pakastettu, voit tämän 2-3 h:n aika pitää sitä ao. kahviliemessä)

Poista suurin osa rasvasta ja mahdolliset kalvot. Jos paisti on pakastettu kalvot yms. poistat helpoimmin, kun paisti on vielä osittain jäinen.

Tee valkosipuli-persilavoi.(kaupan v.sip.voipötkö+persiljasilppua, hieman rosmaarinia).Tee viiltoja ja työnnä voita viiltoihin, jos jaa yli voit sivellä sen paistin pintaan. Pippuroi ja suolaa paisti. Tekee lihan mehukkaamaksi, kuin v.sip. kynsien työn täminen viiltoihin. Paistopusseja ei tarvita. Paisti ritilälle ja uunipannu alle. Voit välillä valella pintaa. esim. talteen otetulla kahi-kermaseoksella ja uunipanulle valuneella nesteellä.

Paista 125 -150 ast.kunnes lihamittari näyttää 65-68 astetta, jolloin liha on vielä mehevää ja punertavaa. Muista, että liha jatkaa kypsymistään vielä levätessään foliossa n 15-30 min. ennen leikkaamista. 70 - ja siitä yli oleva mittarilukema takaa, että paistisia on kuiva kuin valtion budjetti.

Tarjoa lisänä valkosipuliperunoita ja keväistä salaattia, sekä punaviinikastiketta (vaikkapa kaupan pussista,jota voit sitten halutessasi punaviinillä tai esim liha-/riistafondilla parannella. Karpalo tai minttuhyyelöä vielä kaveriksi.

Maistuu seuraavina päivinä myös kylmänä esi. piparjuuri-creme-fraichen kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Lohta Wellingtonin tapaan
  • 1 0 Paahtopaisti sunnuntain tapaan
  • 7 10 Leenan lohilaatikko
  • 5 3 Lammas marttojen tapaan
  • 3 5 Leenan kaalipata
  • 1 0 Aamupala mikon tapaan hyvä.

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään