Jauhemaksapihvit

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 pkt jauhettua maksaa (300-400g)
1 pkt naudan jauhelihaa (400g)
1 kpl Sipuli
4 kpl kananmunia
1,5 dl korppujauho
2 dl maito
3 rkl Worcestershire-kastiketta
3 rkl sinappikurkkusalaattia
suolaa, maustepippuria, mustapippuria, valkopippuria
Sähäkkä lisäke:
puolikas omena, pieni fenkoli, puolikas punasipuli, sitruunaöljyä, limen mehu, sormisuolaa, mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

1. Mittaa korppujauhot ja maito kulhoon (itse en käytä mittaa joten reseptin mitat arvioita). Sekoita hyvin. Lisää worcestershirekastike. 2. Lisää kuutioitu sipuli, jauheliha ja sinappikurkkusalaatti. Sekoita hyvin ettei korppujauho paakkuunnu. 3. Lisää maksa, munat ja loput mausteet. Sekoita hyvin, myös käsiä käyttämällä saat hyvän ja tasaisen massan. Koepaista pieni (1tl riittää) määrä pannulla ja mausta lisää mikäli tarvis. Paista loput pihvit pannulla.

Sähäkkä lisäke syntyy näin: viipaloi pieni kokonainen fenkoli, puolikas omena sekä puolikas punasipuli. Ei tarvitse olla kovin ohkaisia siivuja. Freesaa pannulla sitruunaöljyssä, mausta sormisuolalla sekä pippurilla myllystä, lisää puolikkaan limen mehu ja kourallinen (pakaste)puolukoita.

Tarjoa maksapihvit lisäkkeen ja muusilla. Voit korvata korppujauho-maitoseoksen keitetyllä ja raastetulla perunalla (n2kpl). Massaan sopii myös hyvin mausteeksi valkosipuli.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Maksaa on ehdottoman ihana syödä ja näissä pihveissä sen maku tulee mukavan mietona pöhäyksenä esille. Lisäke syntyi tekopäivänä ja taitaa jäädä elämään pidemmäksikin aikaa ja muidenkin ruokien lisukkeeksi, niin hyvin toimi :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään