Mureat Jauhemaksapihvit

Reseptiä katsottu 35 075 kertaa
5 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
200 g sika-nauta jauheliha
250 g naudan maksaa jauhettuna
3 pientä raakaa perunaa
2 dl kauraleseitä
1,5 dl Kermaa
2 rkl suolaa
2 rkl lihalientä
1 iso Sipuli
2 tl valkopippuri
1 tl Maustepippuri

Ohjeet

Kuori ja raasta perunat. Sekoita sitten kaikki ainekset hyvin keskenään yhdeksi massaksi. Anna "seisahtaa" massa kylmässä n.30 min

Kuumenna pannu ja laita reilusti siihen voita.Taikinahan on löysähköä, niin lusikalla avustaen nosta kikkara pannulle ja paina kädellä pihviä sopivan muotoiseksi ja pannulla saat kerralla paistettua n.4-5 pihviä. Muutama minuutti puoleltaan riittää ja nosta sitten uunivuokaan valmiit pihvit ja laita n.175 asteiseen uuniin valmiit pihvit muhimaan .

Paista pihvisatsit kerrallaan paistinpannulla ja viimeisen satsin valmistuttua,laita vielä sekin uuniin ja anna vielä hautua siellä n.15 min.

Voit halutessasi paistaa sipulia öljyssä ja kaataa uunivuokaan pihvien päälle kypsät sipulirenkaat, antavat kivasti makua ja toimivat lisukkeenakin. (valkosipulin ystävät, pilko sipulirenkaiden kanssa pannulle n.2-3 valkosipulin kynttä vielä tehostamaan makuja)

Tämä ruoka sopii parhaiten tarjottavaksi pottumuussin ja puolukkahillon sekä punajuurien kera.

Ja eiku herkuttelemaan =)!


Kommentit

karkki79
Tämä oli todella hyvä kokeilu ja päätin heti lisätä tänne reseptin. Mieheni on aina paras tuomari ruoan suhteen,hänellä oli kammot kouluajan "kengänpohjamaksapihveistä", mutta syötyään näitä, otti heti lisää. Todella hyvää oli, mureaa ja maukasta. Suosittelen! Ja lapsikin tykkäsi :). Paljon sipulia palan painikkeeksi, ja puolukkahilloa ei saa unohtaa! Bon Àppetit !