Kokonaisena baistettua broileria

Reseptiä katsottu 6 658 kertaa
5 annosta | Valmistusaika 2 - 3 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kpl pakaste broileria
1 pnt timjamia
½ pnt rosmariinia
3 kynttä valkosipulia (saa olla enemmänkin!)
runsaasti suolaa
reilusti kuivaa chiliä
sitomisnarua n. 1m (juuttinaru käy mainiosti)
valeluun
1/4 dl juoksevaa hunajaa
3 rkl soijaa
1 tl mustapippuria
hiukan suolaa
kuivattuja yrttejä
½ dl oliiviöljyä

Ohjeet

Sulata broileri, vaikka yön yli jääkaapissa. Ota seuraavana päivän huoneenlämpöön, ja ota lintu käsittelyyn. Itse poistan siivet ensimmäisestä nivelestä ja teen niistä wingsejä, jotka ovat hyviä alkupaloja. :) (heitä niiden päälle soijaa, hunajaa, hiukan suolaa, reilusti chiliä ja vaikka bbq-kastiketta, jos kaapissa sattuu olemaan)

Mausta broileri kauttaaltaan suolalla (itse käytän joko meri- tai gourmet suolaa). Työnnä yrtit, ja valkosipuli kanan sisälle antamaan makua.

Aloita sitominen. En sitä nyt tässä osaa sanoin selittää, mutta esimerkiksi http://www.youtube.com/watch?v=GeibJk7aGVk&feature=related on hyvä ja yksityiskohtainen ohje siihen. Ja sitomistapoja on monia, tämä vain yksi monista.

Valele broileri vielä ennen uuniin laittoa mausteliemellä ja laita uuniin. Itse käytin 225 n 20-30 min, ja laskin lämpötilan 150. Parhaimman tuloksen saa paistolämpömittarilla, kun otat kanan pois lämpömittari näyttäessä 80 astetta kanan paksuimmasta kohdasta, eli reidestä mitattuna. Siihen menenee arvioituna noin 1,5 - 2 h. Varmista uunista oton jälkeen, että kanan sisältä tuleva neste on läpikuultavaa.

Anna kanan vetäytyä puolistuntinen ennen leikkausta. Heti leikattuna kanan kaikki nesteet työntyvät pihalle.

Maistuvaa hyvää moneksi päiväksi, tai isommalle perheelle päiväksi! :)


Kommentit