Ricotta- rucola ravioleja ja Parmankinkku-herkkusienikastiketta

4 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Pasta
4,5 dl durumvehnäjauhoja
3 kanamunaa
0,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
Täyte
140 g ricottajuustoa
1 valkosipulin kynsi
50 g Rucolaa
ripaus suolaa
kastike
2 dl kuohukermaa
muutama tuore herkkusieni
2 tl tryffeli glazea (tai lihafondia)
2 siivua parmankinkkua
ripaus suolaa
1 rkl parmesan juustoa

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin pastataikina. Pastan teko ei onnistu tavallisista tai erikoisvehnäjauhoista koska niissä on liikaa sitkoaineita ja taikinasta tulee kumimaista. Käytä durumvehnäjauhoja. Tee jauhoista pöydälle tai kulhoon keko jonka keskellä on kuoppa muita aineita varten. Nostele ainekset keskenään sekaisin ja ala vaivata taikinaa. Vaivaa vähintään 10 minuuttia kunnes taikina on sileää. Jätä taikina lepäämään puoleksi tunniksi.

Täyte:

Lusikoi juusto kulhoon, purista sekaan valkosipuli ja hienonna rucola. Sekoita rucola juuston sekaan ja mausta suolalla.

 

Jaa pastataikina kahteen osaan ja kauli ne ohuiksi levyiksi. Taita levy pari kertaa ja kauli uudestaan ohueksi levyksi. Toista taittelu 2-3 kertaa. Pastakone on kokkausta helpottava hankinta jos aikoo tehdä enemmänkin pastaa itse. Tee toiselle kaulitulle levylle vaikkapa viivottimella kevyesti painaen ruudukko. Ruutujen koko esim 6 x 6 cm. Asettele teelusikallinen täytettä ruutujen keskelle. Vatkaa kananmuna haarukalla lasissa ja voitele täytteiden ympärystät kananmunalla. Aseta toinen kaulittu levy täytteiden päälle ja painele taikina kiinni täytteiden ympäriltä. Leikkaa palat irti toisistaan ja painele reunat vielä kiinni haarukalla.

Kastike:

Viipaloi sienet ja paista pannulla pienessä määrässä voita.

Laita kerma lämpiämään kattilaan miedolle lämmölle. Suikaloi parmankinkku. Siirrä sienet syrjään kun niistä on haihtunut suurin osa nesteestä, ja ripottele päälle hiukan suolaa.

Suurusta kerma maizenalla ja lisää joukkoon raastettu parmesan juusto sekä tryffeli glaze tai fondi. Toki aidon tryffelin käyttäminen olisi poikaa jos vaan kaapista löytyy. :) Lisää sienet ja kinkku kastikkeeseen ja mausta suolalla tarpeen mukaan.

Keitä raviolit isossa kattilassa suolatussa vedessä noin 6 minuuttia.

Annostele lautaselle muutama ravioli sekä kastiketta ja koristele kourallisella rucolaa. Ripottele raastettua parmesania päälle.

 

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Rucolapesto pasta - Pasta al pesto di rucola
  • 1 0 Salmone e marinato rucola
  • 5 5 Straccetti alla rucola (nautaa ja rucolaa)
  • 3 4 Pesto di rucola
  • 0 1 Pastaa ja kastiketta 23.2.08
  • 9 8 PESTO TORTELLINIT ja ravut

Kommentit

Arsiparsi
Vaatii vähän vaivaa, mutta on sen arvoista. Idean sain syödessäni vastaavan pasta annoksen Berliiniläisestä Trattoria ToTo ravintolassa. Resepti tosin on itse sen perusteella kehitetty.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään