1 503 142
1 503 142

Maailman paras kanakastike

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

450-600 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
1 kpl sipuli
1 kpl paprika (punainen tai keltainen)
1 kpl kanaliemikuutio (tai kanafondia tms.)
1 tlk ananaskuutioita omassa liemessään
200 g fetaa (valmiiksi paloittelematon on parasta)
500 ml (kuohu)kermaa
valkopippuria (jos välttämättä haluaa pippuria laittaa)
loraus oliiviöljyä

Ohje

Pilkotaan sipuli ja kuullotetaan se oliivioljyssä, rasvassa tai missä ikinä haluaakaan kuullottaa sipulinsa.

Lisätään pannulle kanat ja paistetaan ne kypsiksi. Jos kananpalat on kovin isoja, niinkuin ne joskus tuppaa olemaan niin niitä voi halkoa. Samalla saa kivasti tarkistettua kypsyyden.

Yleensä käytän rainbown kanasuikaleita koska ne ovat henkilökohtaisia lemppareitani, mutta jos ne ovat loppu niin eipä näillä mitään perustavanlaatuista eroa ole toisiinsa verrattuna. Määristä sen verran että itse otan yleensä tuon 450-600g kanaa ja kastiketta tulee niin että söisin sitä yksin kolmisen päivää. Tuollaisen kanamäärän kanssa menee iso (5dl) purkki kermaa, pienempiin annoksiin voi päättää määrät aivan mielivaltaisesti.

Lisää joukkoon kerma ja jätä poreilemaan rauhallisesti. Tässä vaiheessa on hyvin aikaa laittaa riisi tulemaan ja pilkkoa muita aineksia.

Lisätään kanaliemikuutio, jota kannattaa hieman murentaa ennen sekaan heittämistä, koska muuten liukenemisessa kestää ikuisuus jos toinenkin.

Seuraavaksi sekaan heitetään paprikat, jotka on pilkottu haluamansa muotoisiksi ja kokoisiksi palasiksi. Paprikaa saa olla sen verran kuin haluaa, itse laitan yhden paprikan jos teen enemmän kanakastiketta ja puolikkaan jos teen vain pienen annoksen (haha ketä mä huijaan, millonkohan oon tehnyt pienen annoksen).

Ananaspalat kannattaa puolittaa ennen lisäämistä, muuten ne ovat yllättävän isoja sattumiksi. Muistakaa myös olla valuttatta lientä pois, sillä sitä lisätään myös kastikkeeseen. Ananaslientä lisätessä voi maistella kastiketta ja päättää aivan itse kuinka paljon haluaa kastikkeen maistuvan ananakselta. Valkopippuria lisätään aavistuksen verran, ei liikaa sillä valkopippuri on melko vahvaa. Liian vähän on ehdotomasti parempi kuin liian paljon.

 Kastikkeen annetaan kiehuaporista hiljaa kunnes koostumus miellyttää (eli kastike ei ole aivan lillua vaan sakeutunut hieman kiehumisen ansiosta). Sekoitetaan satunnaisesti ettei hyvä kastike kuitenkaan pala pohjaan.

Lopulta! Aivan viimeisenä kastikkeeseen lisätään fetapalat. Kastikkeen annetaan olla levyllä vielä juuri niin kauan kuin vaaditaan siihen että fetanpalat sulavat hieman mutteivat liukene ja sekoitu kastikkeeseen. Tadaa, maailman paras kanakastike on valmista. Tietenkin sipulin, paprikan, ananakset tai fetan voi jättää pois ennakkoluulojen tai allergian takia, mutta suosittelen ehdottomasti noudattamaan tätä ohjetta, sillä tämä on oikeasti ihan uskomattoman namia ja omnomia.

Tarjoillaan riisin kanssa, koska niin se on parasta!

 

 

 

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

  • 54 10 Maailman paras kaalikeitto
  • 1 1 Helppo kanakastike pastalle
  • 0 0 Thaimaalainen kanakastike riisillä
  • 3 3 Kermainen kanakastike
  • 7 3 Kermainen kanakastike

Kommentit

vimmu
Suosittelen todellakin sydämeni kyllyydestä! Tämä on yksinkertaisesti parasta (ollakseni nöyrä).

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään