Haukimureke vesihauteessa

Reseptiä katsottu 9 070 kertaa
10 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kg haukea jautettuna (tai muuta kalaa ???)
1 litra kuohukermaa
1/2 kkp perunajauhoa
2-6 kpl munan valkuaista
1-2 kpl sipulia
2 rlk suolaa
valkopippuria maun mukaan sekä tilliä jos on...
2 ltr alumiinivuoka

Ohjeet

Kalasta poistetaan selkä- ja kylkiruodot sekä fileoidaan. Kala ja sipuli jauhetaan lihamyllyllä. Kala vähintään kahteen kertaan. Sipuli ja kala sekoitetaan. Lisätään suola, mausteet sekä kerma. Kerman voi sekoittaa varovasti yhdessä perunajauhojen kanssa vatkaimella kalan ja sipulin sekaan. Viimeisenä lisätään murekkeeseen valkuaiset.

Vuoka voidellaan ja korppujauhotetaan. Mössö kaadetaan vuokaan, ei ihan piripintaan, koska tiettyä nousemista tiedossa. Uuni aluksi 200 asteeseen, puolen tunnin kuluttua pienennetään lämpö 175 asteeseen. Kokeilemalla löydät oikean paistoajan. Laita vuoka tai vuoat uunin keskiosalle vesihauteeseen ilman kantta. Itse laitoin 2 litran vuoat uunipellille, johon kaadoin kuumaa vettä niin, että vuoat kelluivat vedessä.

Murekkeesta tulee vielä parempaa, kun keittää murekkeen siliconivuoassa isossa kattilassa. Muista peittää vuoka foliolla, ettei vesi roisku murekkeen päälle. Tais käydä niin, että keittäminen on ykkönen joka voittaa uunissa hauduttamisen. Keitin mureketta tuntikymmenen minuuttia.

Anna murekkeen hieman jäähtyä ennen ahmintaa. Kylmänä ei parempaa makkaran korviketta ole olemassakaan.

Ja vielä. Murekkeen koostumuksen parantamiseksi laitan vähintään 4 valkuaista.

 

Kokonaispaistoaika uunissa 1,5 tuntia. Keitellen vähän yli tunti.

 

 


Kommentit

livarde