Marmeladimakeiset

Reseptiä katsottu 9 272 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
150 g Vaaleaa siirappia
450 g sokeria
180 g vettä
200 g siivilöityä marjasosetta ('melbaa')
38 g liivatelehtiä
7 g viinihappoa
1 rkl Vodkaa

Ohjeet

Tarvitset kunnon digitaalisen vaa\'an, hyvän lämpömittarin (esim. digitaalinen) sekä silikonimuotteja (esim. jääpalamuotteja, muffinivuokia tai laakean kakkuvuoan). Riippuen muoteista tulee n. 75 kpl, eli iso satsi!

Tee mieleisistäsi marjoista sosetta sauvasekoittimella ja siivilöi se. Laita samalla liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Keitä siirappi, soperi ja vesi kattilassa, mittaa tarkasti 140 astetta! Lisää marjasose, heiluttele kattilaa jotta sekoittuu hyvin, älä hämmennä kauhalla jotta sokeri ei kristallisoidu. Lämmitä uudestaan, 120 astetta.

Lisää hyvin puristetut liivatteet, ei ylimääräistä nestettä mukaan!! Heiluttele taas, älä sekoita. Sekoita vodka viinihappoon, kaada massaan. Heiluttele tasaiseksi.

Kaada massa (ensin vaikka nokalliseen mittakannuun ja sen avulla) muotteihin, max. 2 cm paksuksi. Ripottele heti päälle sokeria, sillä myöhemmin se ei enää tartu. Ylimääräinen sokeri varisee kyllä pois.

Anna seistä 6 tuntia huoneenlämmössä. Pullauta ulos muoteistaan ja kierittele sokerissa. Jos käytät isoa kakkumuottia, käytä sokerissa ja leikkaa sitten paloiksi, vielä kierähdys sokerissa.

Säilyy ilmatiiviissä purkissa n. 1 kk.


Kommentit

peltipurkki
6.12. Strömsössä tehtiin, ja oli kyllä pakko ottaa ohje ylös, näitä teen kunhan pääsen joululomaksi kotiin! (en siis ole vielä tehnyt, kuvaa pistän jos onnistuvat :D) Kaverit saa pienet joululahjat varmaankin ;)

< script type = "text/javascript" > $('[data-action="showmessage"]').on('click', function (event) { event.preventDefault(); $.roheanotify({ type: 'error', message: $(this).attr('data-message') }); }); < /script>