Udon -tuorenuudelit

4 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

225 g durum vehnäjauhoja
1 rkl (!) suolaa
1.5 dl vettä
normaali vehnäjauhoja

Jaa resepti

Ohje

Siivilöi jauhot ison leivontakulhon pohjalle. Liuota suola veden joukkoon. Paina jauhojen keskelle kolo ja kaada koloon vesi. Sekoita vesi ja jauhot yhteen.

Levitä jahoja leivinalustan päälle ja jatka siinä taikinan vaivaamista kunnes taikina on kiinteää. Lyö taikinaa nyrkillä 100 kertaa, jotta kaikki ilma lähtisi pois. Peitä taikina kostealla pyyhkeellä pariksi tunniksi.

Levitä jälleen jauhoja leivinalustalle ja kauli taikinasta 3mm paksuinen suorakaide. Ripottele taikinan päälle jauhoja ja taita pitkä sivu keskelle. Käännä taikina ylösalasin ja ripottele päälle jauhoja. Käännä jälleen pitkä sivu kasan päälle, taikina muodostaa sivusta päin katsottun S - kirjaimen.

Käytä terävää nuudeliveistä tai muuta työkalua ja leikkaa mahdollisimman ohuita nuudeleita. Nuudelit turpoavat kypsennettäessä. Ripottele välillä joukkkoon jauhoja siten, että nauhat eivät tartu toisiinsa kiinni. Irrottele samalla nauhoja toisistaan.

Kuumenna suuri määrä vettä kiehuvaksi isossa kattilassa tai wokissa. Lisää nuudelit joukkoon. Keitä nuudeleita n. 25 minuuttia ja lisää kattilaan kylmää vettä joka kerta kun vesi alkaa kiehumaan. Kypsyyden voi testata katkaisemalla nuudelin, kypsässä nuudelissa valkoinen ydin on muuttunut kokonaan harmaaksi.

Nosta nuudelit siivilään ja huuhtele kunnolla kylmän veden alla siten, että ylimääräinen tärkkelys poistuu nuudelien pinnalta.

Ennen ruokailua kuumenna nuudelit nopeasti kiehuvassa vedessä.

Tarjoa esimerkiksi dippauskastikkeen kera ks. linkki.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 1 1 Soba -nuudelit ja kastike
  • 1 1 Herkullinen kastike nuudeleille

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Ohuen ohut pizzapohja
  • 8 2 Pitaleivät
  • 9 16 Italialainen leipä
  • 0 0 Vegaanin tuorepasta kahdelle
  • 2 3 Yaki - Udon Keitto
  • 0 0 Pehmeä ja paksu pizzapohja pellille

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään