33 407
33 407

Herkullinen porkkanakakku

Raaka-aineet

2,5 dl pähkinärouhetta
300 g porkkanoita
1 tölkki ananasmurskaa
4,8 dl vehnäjauhoja
tl leivijauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
tl kanelia
4 munaa
3,6 dl sokeria
240 ml rypsiöljyä
2 tl vaniljauutetta
täyte ja kuorrutus:
400 g philadelphia-tuorejuustoa
100 g huoneenlämpöistä, suolatonta voita
250 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tuore sitruuna (pelkkä kuori raastettuna)

Jaa resepti

Ohje

 

Voitele ja korputa tai vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 23 cm vuokaa tai tilavuudeltaan vastaavaa suorakaiteista vuokaa. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Jos pähkinät ovat kokonaisia, hienonna ne karkeaksi rouheeksi. Paista pähkinärouhetta pannulla, kunnes se alkaa tuoksua ja ruskistuu hieman. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi.

Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja kaneli valmiiksi keskenään. Vatkaa munia noin minuutti vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa noin 4-5 minuuttia, kunnes munavaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää vaniljauute ja kaada öljy taikinan sekaan tasaisena norona samalla vatkaten.

Lisää jauhoseos, mutta vatkaa vain sen verran, että jauhot juuri sekoittuvat taikinaan.

Sekoita lastalla varovasti laskostellen porkkanaraaste, pähkinät ja ananasmurska. Varo, ettei munavaahto laske. Jaa taikina tasaisesti molempiin vuokiin ja paista 25-30 minuuttia, eli kunnes keskelle tuikattu hammastikku tulee puhtaana ulos. Anna kakkujen jäähtyä ennen kuin poistat ne vuoistaan.

Kuorrute: Vatkaa Philadelphia ja pehmeä, huoneenlämpöinen voi aivan tasaiseksi sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri vaiheittain joukkoon samalla jatkaen vatkaamista. Lisää lopuksi vaniljauute ja hienoksi raastettu sitruunan kuori.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään