18 867
18 867

HerkkuPullat

20 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

maitorahkapullataikina
vadelmahilloa
tomusokeria päälle
kermaa+vaniljakreemijauhetta
tomusokeria +tilkka vettä
punaista elintarvikeväriä
muna voiteluun

Jaa resepti

Ohje

Tee maitorahkapullataikina.

Pyöritä taikinasta pyöreitä pullia ja kaulitse ne hiukan soikeiksi. Laita vadelmahilloa keskelle lättyä ja anna kohota. Käännä toinen puoli päälle puolikuun muotoon, älä paina mitenkään! Voitele munalla. Paista 200 kunnes ovat hyvän värisiä. Avaa nämä päällekkäin laitetut puoliskot varovasti kuin kirjaa kurkkaisi heti kun sormet kestää. Toista avaus jäähtymisen aikana, näin ne pysyvät irrallaan. Anna jäähtyä ihan rauhassa.

Vatkaa kermaa ja vaniljakreemijauhetta kovaksi vaahdoksi ja pursota pullan väliin. Sihtaa tomusokeria päälle ja tee tomusokerista ja tilkasta vettä tahna, värjää se vaaleanpunaiseksi ja tee parit viivat pullan päälle. Voit tehdä myös vaniljakreemitäytteen kermavaahdon tilalle, teen ohjeen erikseen.

Näistä tehdään aikas isoja pullia. Ovat varmaan monelle tuttuja, minä en tiedä nimeä!Ostin markkinoilta ja ajattelin kokeilla tehdä ite. Tämä pullataikina sopii näihin hyvin, tavallista taikinaa paremmin. taikinasta tuli 20 kpl.isoja pullia. Sokerivesikuorrutus puuttuu, en viitsinyt yhtä pullaa varten tehdä kun laitin pullat suoraan pakkaseen, niitä tarvitaan vasta viikonloppuna.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään