Pekoninen SisäFilePihvi

Reseptiä katsottu 20 609 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 n. 3 cm paksua naudansisäfilepihviä
2+3 siivua pekonia
Suolaa, pippurisekoitusta
riisi:
puolet riisiä, puolet riisi&kaura
3 siivua pekonia, pieni sipuli
½ kasvisliemikuutio, pippurisekoitusta
öljyä
Kastike:
puolet ruokakermaa, puolet Flora maku
pari tippaa konjakkia
voi+öljy paistamiseen

Ohjeet

Leikkaa sisäfileestä paksut pihvit ja muotoile ne käsin tasaisiksi. Sirottele pihveille suolaa ja pippurisekoitusta joka puolelle. Kierrä pekoniviipale pihvien ympärille ja kiinnitä cocktailtikulla. Anna pihvien maustua puolisen tuntia.

Leikkaa 3 pekonin siivua pieniksi paloiksi. Pekonin siivut voi laittaa vähäksi aikaa pakastimeen, niin ne on helpompi leikata jäisinä. Silppua sipuli. Mittaa tarvittava määrä riisiä ja riisi&kauraa ja mittaa tarvittava määrä vettä, tarkista määrät riisipaketeista. Käristä pekonin palat öljytilkassa kattilassa, lisää sipulisilppu ja riisit. Lisää vesi kun riisit ovat muuttuneet kuultaviksi. Lisää kasvisliemikuution puolikas ja keitä pakettien ohjeen mukaan.

Valmista mozzarella-tomaatti lisäkkeeksi.

Laita pihvit kylmälle teflonpannulle pekonipuoli pannua vasten. Pannun lämmetessä pyörittele pihvejä niin että pekoni käristyy rapeaksi ja pihvit säilyttävät pyöreän muotonsa. Kun pekoni on rapea, paista pihvien leikkausspinnoille väri. Pihveistä pitäisi tulla medium, vaaleanpunainen sisältä. Kaada pannulle ruokakerma ja Flora Maku sekä pikku liraus konjakkia. Pihvit ovat edelleen pannulla! Anna kiehahtaa, tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Jos haluat täysin kypsät pihvit anna hautua pari minuuttia kastikkeessa, käännä pihvit puolivälissä toisinpäin.

Laita lautaselle kastiketta, päälle riisiseosta ja nosta pihvi viereen.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.