Omenainen kanacurry

15 - 30 min

Raaka-aineet

2 tl öljyä
2 sipulia kuutioituna
1 laakerinlehti
2 neilikkaa
1 kanelitanko
4 kokonaista mustapippuria
3 broilerin rintafileetä (luuton, nahaton)
1-2 tl garam masalaa
1 tl tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 tl murskattua valkosipulia (ts. 1 kynsi)
1 tl suolaa
1 tl chilijauhetta
(1 rkl mantelijauhetta)
1,5-2 dl maustamatonta jogurttia
1-2 Granny Smith -omenaa
(1 rkl tuoretta korianteria)

Jaa resepti

Ohje

  1. Pilko sipulit, raasta inkivääri ja valkosipuli, kuori ja viipaloi omena(t), pilko kana sopiviksi paloiksi (muista, kanan kanssa eri välineet ja huolellinen pesu, eli ei samalla leikkuulaudalla kaiken muun kanssa).
  2. Kuumenna pannussa öljy ja kuullota sipulia, laakerinlehteä, neilikoita, kanelitankoa ja pippureita muutama minuutti, jotta sipulit pehmenevät mutta eivät ruskistu.
  3. Lisää kanapalat ja paista muutama minuutti.
  4. Alenna lämpöä vähän ja lisää garam masala, chilijauhe, inkivääri, valkosipuli, suola ja jos haluat käyttää, niin myös mantelijauhe. Paista muutama minuutti sekoitellen.
  5. Lisää jogurtti.
  6. Lisää omenaviipaleet ja halutessasi silputtu korianteri ja keitä kannella peitettynä 10-15 min. Korianteri jakaa ihmiset aikalailla kahtia että käyttäkää jos tykkäätte ja jättäkää pois jos ette, itse en muistanut ostaa sitä joten kuvasta sitä ei löydy.
  7. Tarkista että kana on kypsää ja keitä tarvittaessa vielä hetki. Pinnalle voi ripotella koristeeksi paahdettuja mantelilastuja ja silputtua korianteria.

Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Itse erehdyin laittamaan vähän turhan paljon chiliä ja poltin suuni aika antaumuksella, joten en ole ihan varma tarvitsisiko garam masalaa kahta lusikallista, mutta toisaalta tuskin siitä haittaakaan on. Omena oli mukava kirpakan makea suupala tulisuuden joukossa.

Ai niin, ja ohje on suunnilleen 4-6:lle :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Reseptin otin yhdestä intialaisesta keittokirjasta, ja yllätyin positiivisesti kun kaapista löytyi kokonaisia neilikoita :). En tiedä kuinka vaikuttaa, mutta voihan sitä kokeilla jauhetullakin. Pikkasen kun jaksaa pilkkoa niin kohta on lautasella höyryävän hyvää currya!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään