Suklaamuffinit parempiin suihin

Alle 15 min

Raaka-aineet

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (saa laittaa ronskimminkin)
100 g margariinia
1 dl maitoa
4-5 pätkis-patukkaa
2 munaa

Jaa resepti

Ohje

10-12 kpl

Sekoita kuivat aineet keskenään (huom, oikeeta kaakao-jauhetta, ei mitään Oboyta). Sulata rasva ja anna sen jäähtyä, tai käytä juoksevaa. Lisää rasva, maito ja kananmunat jauhoihin, ja sekoita tasaiseksi. Jos tuntuu liian tönköltä niin lisää loraus maitoa, jos taas löysältä niin pikkasen jauhoja. Pilko Pätkis-patukat pieniksi ja sekoita taikinan joukkoon. Lusikoi amerikanmuffini-vuokiin (niitä isompia), itse laitoin pikkasen yli puolen välin, kohosi kauniisti mutta ei tullut yli reunojen. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kattele vaikka siinä 12 minuutin kohdalla miltä näyttää, ei ole kiva jos kuivuu.

Itse korvasin puolet sokerista ruokokidesokerilla, antaa vähän enemmän makua.

Kuorruta halutessasi vaikkapa suklaalla (tummaa suklaata ja loraus kahvia/maitoa/kahvikermaa, jos jää liian löysäksi, sekoita mukaan tomusokeria ja/tai kaakaojauhetta). Koristeena käytin Marianne-rakeita. Koristeeksi sopii vaikka mikä.

Ohjetta voi varioida aika reippaasti. Jätä kaakao pois ja mausta kanelilla, maidon sijaan omenamehua, ja pätkisten sijaan omenaa pieninä kuutioina (1-2 omenaa, riippuen koosta tai miten nyt itse tykkää). Suklaiseen versioon voi pätkisten sijaan laittaa vaikka muuta suklaarouhetta tai karkkia, pakastevadelmia, jauhettu pähkinä (esim. hassel) jauhojen joukossa antaa hyvää makua. Kuorrutuksen voi tehdä vaikka maustetusta tuorejuustosta, kun tehosekoittimella mukaan muussaa jotain marjaa ja makeuttaa tarpeen mukaan.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Kaverille tein "synttärikakuksi", tökkäsin keskelle muffinia kakkukynttilän ^^

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään