11 372
11 372

Perunalaatikko

1 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

n 8 kpl perunaa, viipaloituna n 0,4 cm siivuiksi
n 300 g sianlapaa, lihaisaa ja voita niiden paistamiseen
1 kpl sipuli, silputtuna, iso
½ kpl yhdestä valkosipulin kynnestä
1 tl Aromat-suolaa
½ tl suolaa lihoille ja perunoille myös suolaa
1 kpl lihaliemikuutio
vettä ehkä noin 8 dl, perunasi pitää peittyä
4 kpl maustepippuria, kokonaisia
Maitzenaa sen verran vispaten, että hieman suurustuu

Jaa resepti

Ohje

Kuori ja siivutte perunat, kaada siivut voideltuun vuokaan ( vuoka ei saa olla liian pieni, että lihat ja neste sopivat)

Pilko sianliha noin 2x3cm palasiksi. Heitä teflonpaistinpannulle siivu voita, kun pannu on kuumentunut kunnolla. Asettele pannulle leikkaamasi sianlapapalaset. Kypsennä niitä että ruskistuvat jonka jälkeen käännä palaset. Mausta ne aromisuolalla sekä suolalla kääntämisen jälkeen.

Kumoa lihanpalaset astiaan, johon kumoat myös silputut sipulit. Yritä nostella lihanpalaset siten, että niiden rasva jää vielä paistinpannuun.

Paistinpannulle voit sen jälkeen mitata noin 8 dl vettä + 1 liha- tai kasvisliemikuutio., Nosta uudelleen liedelle, kun melkein kiehuu, heitää mukaan muutamia maustepippureita ja vispaa Maitzena-jauhosuurustetta sen verran, että vain hieman paksuuntuu ja näin suurustuu.

Nosta paistinpannu pois liedeltä, kaada paistetut lihat sekä niiden joukkoon sekoitetut sipulisilput perunavuokaan. Sekoita ne.

Kaada liemineste päälle. Aseta vuoka uuniin 200 asteeseen ja anna paistua noin 1½ tuntia, jos et halua kovin ruskeaa pintaa pane kansi vuuan pinnalle paistoajan puolivälissä. (Ei välttämätöntä, en laittanut itse tykkäsin kunnolla ruskistunein pinnoin kaikkinein tästä laatikosta, hyvää oli!

Lisukkeena tarjosin: Etikkapunajuurta ja suolakurkkua, tomaattilohkoja ja näkkileipää. (Tämän laatikkoruuan tein 3:lle, minulla oli 2 jättisuurta perunaa ja kolme "normaali"-kokoista perunaa. Annosta voi suurentaa lisäämällä tietenkin hieman raaka-aineita ja lopuksi täytyy huolehtia kaatamalla vaikka vettä lisää, mutta perunat pitää peittyä nesteestä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 2 Perunalaatikko
  • 2 0 Imelletty Perunalaatikko
  • 5 2 Perunalaatikko
  • 0 0 Perunalaatikko (imelletty)
  • 6 2 Imelletty Perunalaatikko
  • 6 9 Imelletty Perunalaatikko

Kommentit

piia58
Oli hyvää tänään tein. Nam, potut ehtivät pehmetä kunnolla, liha oli mureaa, kun ensin paistoin sitä voissa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään