Salaattisikurileike

Reseptiä katsottu 4 526 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
salaattisikuria
kirkastettua voita
gozolaista neitsytoliiviöljyä
**********
Kastike: voita
vehnäjauhoja
maitoa
valkopippuria myllystä
Kermaa
pestyä persiljaa
gozolaisia, suolattuja kapriksia
Lisäke: keitettyä perunaa ja porkkanaa
Koriste: salaattia
tuoretta kirveliä

Ohjeet

Laita lisäkkeet kiehumaan. Valmista valkokastike sulattamalla voi. Lisää vehnäjauhoja hyvin sekoittaen. Lisää maitoa hyvin sekoittaen. Kun kastike alkaa sakoamaan, lisää kaprikset suoloineen ja jatka keittämistä hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää maitoa tarpeen mukaan ja viimeisen kerran kermaa ohentamaan kastiketta. Nosta syrjään ja peitä kannella.

Kuumenna voi ja oliiviöljy hiljalleen pannussa. Halkaise sikuri (t) pituussuunnassa ja laita pannulle leikkauspinta alaspäin paistumaan. Kun pinta on ottanut kauniin värin, niin käännä sikurit ja paista vielä n. 5 - 6 minuuttia miedolla lämmöllä. Jos haluat, voit käännettyäsi sikurit, ripotella niille tuoretta timjamia.

Kuumenna kastike tarvittaessa ja ohenna, jos tarpeen. Lisää kastikkeeseen vielä hiukan pestyä persiljaa. Aseta sikuri (t) lautaselle, lisukkeet vieren, kaada kastiketta sikurin päälle ja koristele hiukan salaatilla ja tuoreella kirvelillä...

Tämä on herkullista lihatonta ruokaa ja loppujen lopuksi hyvin helppo valmistaa. Kirkastettu voi ja pesty persilja saattavat tietysti tehdä lisätyötä, mutta minulla ne kuuluvat jääkaapin perustuotteisiin, joita on oikeastaan aina saatavilla - joten en lisää niiden valmistamista aterian ja ruuan varsinaiseen valmistusaikaan.

Raaka - aineisiin:

Itse käytän gozolaisia kapriksia (niin kauan, kun on varastossa), jotka ovat säilötty gozolaiseen merisuolaan. Tämän takia suolaa ei ole reseptissä erikseen mainittu, koska tulee kaupan päälle ja automaattisesti.

Luonnollisesti käyttäessäni gozolaisia kapriksia, käytän myös gozolaista oliiviöljyä. Jos käytetään muita kapriksia, niin kannattaa myös yrittää löytää juuri sille tavaramerkille sopiva öljy - erot ovat huomattavat maussa ja laadussa...

Hyvää ruokahalua

FutoMaki 17.02.2007


Katso Kotikokin videovinkki

Kommentit

FutoMaki
Tämä on herkullista sekä lihatonta ruokaa ja loppujen lopuksi hyvin helppo valmistaa...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.