Kevyet cocktailpiirakat

Raaka-aineet

Täyte :
dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl rasvatonta maitoa
½ tl suolaa
Taikina :
1 dl vettä
½ tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun :
kuumaa vettä

Jaa resepti

Ohje

1. Valmista täyte. Kiehauta vesi ja lisää puuroriisi. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää rasvaton maito ja keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 40 minuuttia eli kunnes riisi on kypsää ja puuro sakeaa. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.

2. Valmista puuron kypsyessä taikina. Sekoita suolalla maustettuun veteen ruisjauhot ja vehnäjauhot vähitellen. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se 28 yhtä suureen osaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä ne kakkaroiksi. Kauli kakkarat ohuiksi, pyöreiksi piirakankuoriksi.

4. Annostele jokaisen piirakankuoren keskelle runsas ruokalusikallinen riisitäytettä. Levitä täyte siten että noin sentti reunoista jää paljaaksi. Käännä reunat täytteen päälle ja ummista piirakat sormenpäillä rypyttämällä.

5. Paista piirakoita uunissa 275 asteessa noin 10 minuuttia eli kunnes piirakat ovat hieman ruskistuneet ja kuori on rapea. Kastele kuumat piirakat veteen ja pinoa ne päällekkäin tasapohjaiseen astiaan. Peitä astia kannella tai leivinpaperilla ja liinalla anna piirakoiden vetäytyä, kunnes niiden kuoret ovat pehmenneet.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään