Tofupizza ja Tonnikalapizza

3 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

Raaka-aineet (3 pyöreää pizzaa)
400 g vehnäjauhoja sunnutai erikoisvenäjauho
30 g kuivahiivaa ja hyppysellinen suolaa
6 rkl Oliiviöljyä tai muuta öljyä
42 asteista vettä
400 g italial.kuorittuja luomutomaateja
1 kpl punaista paprikaa luomu
3 kynttä valkosipulia
2 kpl punasipulia
270 g kylmäsavutofuviipaleita(ruskistettuja)
1 paketti filos halloumi-juustoa (tai mozzarellaa)
kreikkalaisia luomuoliiveja
Tonnikalapizzan täyte
samat kuin edellä paitsi tofun tilalla
185 g vaaleaa tonnikalaa öljyssä

Jaa resepti

Ohje

1. Sekoita hiiva lasissa pieneen kädenlämpöiseen vesitilkkaan. Mittaa jauhot ja kaada ne vuoreksi työpöydälle. Kaiva keskelle kuoppa ja lisää siihen suola. Kaada joukkoon hiiva-vesiseos. Ala vaivata taikinaa lisäten aina vähän haaleaa vettä niin kauan, kunnes taikina on tasaista ja pehmeää. Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä hetki. Tee taikinasta pallo ja laita se isoon kulhoon. Peitä leivinliinalla ja laita lämpimään nousemaan ainakin neljäksi tunniksi. Leikkaa tuore mozzarella kuutioiksi ja laita se siivilään valumaan jos käytät sitä pizzassa.

2. Vaivaa taikinaa tämän jälkeen vielä hetki ja jaa se kolmeen osaan. Tee jokaisesta palasta pallo ja kauli se ohueksi jauhojen avulla. Asettele pizzapohjat uunipelleille tai siihen tarkoitetuille pizzamuoteille.

3. Levitä pohjille n. 5 rkl tomaattisosetta ja haluamasi täytteet lopuksi halloumi-juusto tai mozzarellakuutiot. Lisää päälle vähän suolaa ja pippuria, jos haluat, sekä kierros oliiviöljyä pullosta.

4. Paista uunissa 250 °C, kunnes halloum -juusto tai mozzarella alkaa ruskistua.

Taikinan teko-ohje on masotto-nimisen kotikokin sivulla kotikokki.net ,..Taikinan teko muutoin sama, mutta tässä olen käyttänyt kuivahiivaa ja silloin vesi täytyy lämmittää 42 asteiseksi jotta hiiva herää.

Täyteaineita voi itse kehitellä lisää ja kokeilla arkailematta kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Savutofun tilalla sopis mielestäni ehkä tavallinen tofu tai marinoitu tofu paremmin mutta ei ollut huono tämäkään vaihtoehto.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

luomumummo
Kiitos masottolle hyvää oli pizzapohja.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään