Reseptikommentit

Ei se mulla ainakaan kuivunut. Sen tosin ei tarvitse olla pannulla ottamassa väriä yhtä kauan kuin toisen makkaran, joka sekin voi olla ihan hyvin jotain muuta kuin HK:n lenkkiä. Myöhemmin kun oon tätä tehny niin oon käyttäny jotain perinteisempää grillimakkaraa tjm. mutta ideana oli just luoda hieman kontrastia käyttämällä kahta suutuntumaltaankin hyvin erilaista makkaraa.
02.06.2020 Jarell
Paistaessa. Höh. Mitä, jos jättää Hk,n pois.🧝‍♀️🥘💐
29.05.2020 Aura
Kuivuuko chorizo poistettaessa. Minulla samaa merkkiä jääkaapissa. No, täytyy kokeilla! 🧝‍♀️🌸 Peukku!
29.05.2020 Aura
Oi,voi voi,mitä herkkua tässä taas.Uusi peukku.
07.01.2020 mallu51
Mä säännöstään pakastan kaikki chilini ja oon huomannut että osassa kyllä tuo pakastaminen vie potkua, ehkä auttaisi jos tekee saman kuin kuivatuille eli liottaisi vedessä? Noh, yleensä mulle kyllä riittää potku mutta CR odotin sellaista tajunnan räjäytystä, hih...Pysyttelen nagassa ja lemonissa, ne on parhaat omaan makuun :)
Siinä on kyllä tapahtunut jotain kummaa, koska itsekin ostin Reaperia chilifesteiltä ja kyllä niissä potkua oli. Pakastaminen ei tulisuutta chileistä vie... rikkoo ainoastaan rakenteen. Kuivaus on ihan hyvä tapa säilöä näitä, mutta oon kyllä paljon pakastellukin
03.07.2018 Jarell
Ensi kertaa ostin viime vuoden chilifesteiltä reaperia, pakkasesta ei tykännyt yhtään ja oli todella mildin makuista, ilmeisesti kannattaa siis kuivata? Tosin välillä on jo jallutkin niin tiukan makuisia että huh. Lemon drop on mun ehdoton suosikki ja sitä ei kyllä ole pystynyt vielä muut chilit peittomaan... Tätä reseptiä pitää kyllä testata Sri Lankasta tuodulla kuivatulla chilillä, peukku lähti!
Varmaan onkin epävarma, mutta se tulee keskivertoisesti kuitenkin ylittämään Carolina Reaprin keskiverron 1.569.300 Scoville (1,57 SHU)...
Käsittääkseni Pepper X on vielä epävakaa lajike eikä Guinness World Records ole sitä sen vuoksi varmistanut. Siinä saattaa olla hyvinkin uus ennätyschili, mutta ennätyskirjaan leimattava luku tulee todennäköisesti olemaan paljon pienempi :)
02.07.2018 Jarell
Pepper X = 3,18 SHU
PKKU
Peukku. Oikea kaakaojauhe tuo myös maan läheisyyttä, ja tomaattia saa olla mielestäni ihan vain nimeksi.
17.01.2018 Juri
Lohipasta on aina herkkua, peukku
Tekoon menossa taas !
Komeaa peukkuherkkua
hyvästä ohjeesta ja kuvasta se peukku tupsahtaa, söisin!
Vei kielen ja peukun !
14.04.2017 Bettan
Juuri näin saadaan herkkuja ilman ihmeellisyyksiä, ihana tulos, se näkyy kuvasta ! Peukku sinne, ja voita sekä pari parmesanilastua parsan päälle niin juhlat alkaa ! ( ei löydy mitään flooraa jääkaapista nimittäin )
13.04.2017 Bettan
Kylläpä tuli iso peukku upeasta herkusta, tekoon menee mutta ei ripotella Pecorino-juustoa millään sen päälle kun on iso mätkäle parmesania kaapissa
23.03.2017 Bettan
Peukkua koko jutulle !
Hei,tämä on varmaankin hyvää.Peukku.
21.03.2017 mallu51
Kiva! Me ollaan tosiaan reissussa 12-27.2 mutta sen jälkeen alkaakin tiukka idätys monelle muullekin mutta chili olisi tosiaan se vaikein. Laittelen viestiä jos/kun tulee kysyttävää! Pitää eka katsoa mitä siemeniä löytyy, lemon drop ainakin -on mun ehdoton suosikkini. Ja koska mennään Meksikoon luulen että sieltä tarttuu tassuun myös jotain chilihässäkkää joista voisi kuivata ja kasvattaa siemeniä.... :)
juu, sopii. Voihan se vielä ehtiäkiän jos sattuu hyvin itämään. Jos ei päästä kasvamaan mitenkään mahdottoman kokoiseksi niin kasviahan voi pitää sitten sisätiloissa syksyllä. Itse pidän kaikki kasvit parvekkeella toukokuun puolivälistä kun yölämmöt alkaa olla +10 paikkeilla aina lokakuulle asti kun alkaa tuleen satunnaisia pakkasia. Siinä välissä ne monesti pääsee kasvamaan niin paljon, ettei niitä oikein fiksusti enää saa sisälle.
03.02.2017 Jarell
Mulla on kans Zengrow ja Tregren mutta täynnä yrttejä ja salaatteja. Laitettiin ihan randomina viime keväänä siemenet jostain Lemon Drop-tyyppisestä itämään, sitten kasvihuoneeseen kun sää salli ja sato tuli :) Lähdetään kohta parin viikon matkalle joten ei uskalla laittaa itämään ilman valvontaa ja kämppä tulee olemaan kylmä. Mutta sopiikos Jarell sulle laittaa vaikka yksityisviestiä kun tunnut chileistä tietävän aika hyvin? Kiinnostaisi tuo vesiviljelyn kautta chilien kasvatus, se tosiaan vaatisi perehtymistä. Taitaa tämän kuun loppu olla liian myöhäistä....voi plääh.
peukun paikka, kokeiluun menee. tulisen ruoan ystävä kun oon:)
Mulla on 2 paikkanen Zengrow lampulla, jossa kasvit viihtyy loppuun asti. Pitää vaan leikellä aika paljon, koska kasvavat niin pirusti. Lisäksi löytyy 2 omatekoista EBB & Flood järjestelmää, Flo-Gro 500 hydrojärjestelmä sekä kaksi Waterfarmia. Olen noista multakasvatuksista luopumassa lähes kokonaan kun on niin sottaista touhua pelata kerrostalokämpässä niiden kanssa. Vesiviljelyt on myös about 3-4x tehokkaampia ja tuottosampia kunhan onnistuu valikoimaan niihin ne parhaiten itäneet chilit. Joidenkin lajikkeiden osalta vielä ehtii alottaa kauden 2017, mutta aletaan kyllä olemaan jo ihan loppuhetkillä. Itse aloitan kauden jo marraskuussa, mutta viivyttelin tällä kertaa joulukuun lopulle edellisen kauden kirvaongelman vuoksi. Halusin mahdollisimman pitkän tauon kausien väliin, jotta yksikään tuholainen ei siirtyisi tämän vuoden kasvatteihin.
01.02.2017 Jarell
Nythän on paras aika esikasvattaa chilit.Herbie on hyvä apu auringonvalon antajana.
01.02.2017 mallu51
Jotkut lajikkeet on helpompia kuin toiset ja joitakin ei välttämättä kannata kotikonstein edes yrittää. Mulla on tänä vuonna tulossa muutama Rocoto ja hieman epäilyttää, että tuleeko niistä mitään. Yleensä jätän niiden ostamisen juurikin sinne chilifesteille vaikka ovatkin kalliita. Kotioloissa tuntuvat parhaiten edistyvän monet Baccatumit ja Annuumit. Myös sitä lannoitusta saa jonkin verran tarkkailla, että kuinka kasvit siihen reagoi ja auringonvaloa nämä kaipaavat aika paljon.

Tuolla tummalla suklaalla tästä reseptistä vois varmasti korvata tuon fariinisokerin. Oluen otin tähän mukaan muistaakseni jostain Poppamiehen reseptistä. Oluen maku muuttuu aika paljon enkä osaa sitä nyt edes oikein kuvailla. Vähän sama kuin heittäisi saunassa löylyveden mukana lorauksen olutta kiukaalle. Luulin, että siitä tulisi ummehtunut ja paha haju, mutta viljaisa leivän tuoksu yllätti. Tuntuu, että kastikkeissa tapahtuu vähän samanlainen muutos :)
01.02.2017 Jarell
Peukku jo pelkästään omille chileille, viime kesänä me saatiin ekat omat chilit ja toivottavasti tänä vuonna enemmän, ei ole helpointa hommaa mutta viimeistään Chilifesteillä saa "sadon korjattua" ;) Itse ujutan yleensä chili con carneeni tummaa suklaata tms, olutta en ole kyllä koittanutkaan, mielenkiintoista...suklaaporteri voisi olla tässä hyvää?
PKKU