Reseptikommentit

Ei se mulla ainakaan kuivunut. Sen tosin ei tarvitse olla pannulla ottamassa väriä yhtä kauan kuin toisen makkaran, joka sekin voi olla ihan hyvin jotain muuta kuin HK:n lenkkiä. Myöhemmin kun oon tätä tehny niin oon käyttäny jotain perinteisempää grillimakkaraa tjm. mutta ideana oli just luoda hieman kontrastia käyttämällä kahta suutuntumaltaankin hyvin erilaista makkaraa.
02.06.2020 Jarell
Siinä on kyllä tapahtunut jotain kummaa, koska itsekin ostin Reaperia chilifesteiltä ja kyllä niissä potkua oli. Pakastaminen ei tulisuutta chileistä vie... rikkoo ainoastaan rakenteen. Kuivaus on ihan hyvä tapa säilöä näitä, mutta oon kyllä paljon pakastellukin
03.07.2018 Jarell
Käsittääkseni Pepper X on vielä epävakaa lajike eikä Guinness World Records ole sitä sen vuoksi varmistanut. Siinä saattaa olla hyvinkin uus ennätyschili, mutta ennätyskirjaan leimattava luku tulee todennäköisesti olemaan paljon pienempi :)
02.07.2018 Jarell
Raaka-aine: Mikrouuni xD
30.06.2018 Jarell
Ihan Ok resepti. Savipadalla voi olla merkittävä vaikutus lopputulokseen. Lasisessa uunivuuassa 200 astetta ja 2h oli yksinkertaisesti liikaa. Kanasta tuli kuivahkoa ja ylikypsää vaikka maut muuten olivatkin mieleen. Täytyy soveltaa tarkemmin tämän kokemuksen perusteella :)
29.01.2018 Jarell
juu, sopii. Voihan se vielä ehtiäkiän jos sattuu hyvin itämään. Jos ei päästä kasvamaan mitenkään mahdottoman kokoiseksi niin kasviahan voi pitää sitten sisätiloissa syksyllä. Itse pidän kaikki kasvit parvekkeella toukokuun puolivälistä kun yölämmöt alkaa olla +10 paikkeilla aina lokakuulle asti kun alkaa tuleen satunnaisia pakkasia. Siinä välissä ne monesti pääsee kasvamaan niin paljon, ettei niitä oikein fiksusti enää saa sisälle.
03.02.2017 Jarell
Mulla on 2 paikkanen Zengrow lampulla, jossa kasvit viihtyy loppuun asti. Pitää vaan leikellä aika paljon, koska kasvavat niin pirusti. Lisäksi löytyy 2 omatekoista EBB & Flood järjestelmää, Flo-Gro 500 hydrojärjestelmä sekä kaksi Waterfarmia. Olen noista multakasvatuksista luopumassa lähes kokonaan kun on niin sottaista touhua pelata kerrostalokämpässä niiden kanssa. Vesiviljelyt on myös about 3-4x tehokkaampia ja tuottosampia kunhan onnistuu valikoimaan niihin ne parhaiten itäneet chilit. Joidenkin lajikkeiden osalta vielä ehtii alottaa kauden 2017, mutta aletaan kyllä olemaan jo ihan loppuhetkillä. Itse aloitan kauden jo marraskuussa, mutta viivyttelin tällä kertaa joulukuun lopulle edellisen kauden kirvaongelman vuoksi. Halusin mahdollisimman pitkän tauon kausien väliin, jotta yksikään tuholainen ei siirtyisi tämän vuoden kasvatteihin.
01.02.2017 Jarell
Jotkut lajikkeet on helpompia kuin toiset ja joitakin ei välttämättä kannata kotikonstein edes yrittää. Mulla on tänä vuonna tulossa muutama Rocoto ja hieman epäilyttää, että tuleeko niistä mitään. Yleensä jätän niiden ostamisen juurikin sinne chilifesteille vaikka ovatkin kalliita. Kotioloissa tuntuvat parhaiten edistyvän monet Baccatumit ja Annuumit. Myös sitä lannoitusta saa jonkin verran tarkkailla, että kuinka kasvit siihen reagoi ja auringonvaloa nämä kaipaavat aika paljon.

Tuolla tummalla suklaalla tästä reseptistä vois varmasti korvata tuon fariinisokerin. Oluen otin tähän mukaan muistaakseni jostain Poppamiehen reseptistä. Oluen maku muuttuu aika paljon enkä osaa sitä nyt edes oikein kuvailla. Vähän sama kuin heittäisi saunassa löylyveden mukana lorauksen olutta kiukaalle. Luulin, että siitä tulisi ummehtunut ja paha haju, mutta viljaisa leivän tuoksu yllätti. Tuntuu, että kastikkeissa tapahtuu vähän samanlainen muutos :)
01.02.2017 Jarell
Pallokerho Keski-Uusimaa? Kyllä tämä on ihan vaan tomaattikeitto.
11.12.2016 Jarell
Muokkasin reseptiä hieman. Korjasin tuorejuuston määrän, lisäsin mustapippurin ja suolan vaikka kumpikaan ei ole tähän välttämätön. Otin myös uuden kuvan.
08.06.2016 Jarell
Selvyyden vuoksi pitää kysyä, että kuminaa vai yleensä intialaisissa resepteissä olevaa juustokuminaa?
21.09.2015 Jarell