Reseptikommentit

Kiitos reseptistä. Hyviä ja nopeita valmistaa. Katosikin nopeasti iltapalapöydästä 😀
Ensin paistan lihoja paistinpannulla ja sitten nostelen pataan, sekaan sipulia, porkkanaa , pippuria lihalientä ja ihan vaan kylmää vettä ja sit uuniin... Hyvää tulee vaikka vettä en kiehautettuna lisännytkään.. Nämä nykyajan karjalanpaistilihapaketit ovat nopeasti kypsyvää.. 200 astetta puolisen tuntia ja sit 180 astetta ja saa olla reilut pari tuntii...
Ensin lihat paistetaan 300 asteisessa uunissa 15-30min niin,että ne ruskistuvat ja sitten uuni 180 ja lisätään vesi ym ja annetaan hautua 2 tuntia! Awot sano karjalan poika👍
30.11.2018 tiimara
Tämä on hankala aihe ja mitä syvemmälle tiedossa niiaa, sitä vähemmän on porkkana pelissä, muista juureksista puhumattakaan... myös sana ”Karjalanpaisti” yhteytti monta tapaa... mutta EI kuulu ruokasanastooni nykyään...

Nykyään menen sanalla Potlohko tai Uunipasti...
Näin on näreet. Mutta ehkä se ei ole niin vakavaa.

Varmasti tämä on maukasta näin myös, ja eri puolilla Karjalaa on ollut erilaiset paistit, aikakausinkin varmasti vaihdelleet.

Myös tuo "karjalanpaisti" nimi on kyllä tullut muutenkin vasta sotien jälkeen, kyllä se on ollut lihapotti, uunipaisti, ruukkupaisti tai juhlapaisti tai jotain vastaavaa. Sinne on noiden edellisessä viestissä luettelemieni lihojen lisäksi mennyt joskus sisäelimiäkin, mutta en kyllä ole kenenkään karjalaiset sukujuuret omaavan kaverin kuullut mainitsevan, että karjalan mummi olisi sinne pannut sinne porkkanaa, tai mitään muuta kuin: päälle kamaraa, sitten possun läski ja lihaa, niiden alla on "hienompaa" lihaa, pohjalla sipulia, joukkoon suolat ja mauste pippurit. Luita pitäisi olla joukossa.

Noin Sortavalan ukkini laittoi, itse rohkenen lisäämään pari laakerinlehteä, ja muutaman mustapippurin sekaan, olen niinkin avantgardisti.
06.02.2018 Juri
Meilläpäin lihat huuhdotaan ennenkuin laitetaan paistumaan. Tulee kirkkaampi liemi eikä mitään harmaata mössöä. Miten lienee muilla tapana?
06.02.2018 eemape
Porkkanat ehdottamasti pois.Karjalan mummi kääntyisi haudassaan,jos tämän virheen tekisin,että laittaisin Karjalan paistiin juureksia,sipuli riitttää.
06.02.2018 mallu51
Mitä on karjalanpaistiliha?

Kyllä sinne lihapottiin nakataan läskiä possua ja kamaraa päälle, sisälle luullista nautaa, lammasta tai hirveä. Porkkanat voi unohtaa. Ja 2-3 tunnin kohdalla ollaan vasta puolessa välissä.

Mutta nämähän ovat mielipidekysymyksiä.
05.02.2018 Juri
Olen samaa mieltä,mummoni oli Karjalasta,meidän paistiin tuli vain lihaa,läskiä,sipulia,suolaa ja pippuria.Niin kauan kuin meillä oli puuhella,oli karjalan paisti yli yön uunissa.
30.11.2017 mallu51
Jos karjalanpaistiin laittaa juureksia on kyseessä lihakeitto!
Tuulikki on aivan oikeilla jäljillä - makaronilaatikkoa lukuunottamatta. Siihen vielä yksi vinkki: lihoja ladottaessa kannattaa rasvaisimmat palat (esim. possun kylki jne) laittaa päällimmäisiksi. Itse ladon (alhaalta ylös): nauta/härkä (esim. häntää), karitsa, possu. Illalla 90 asteeseen uuniin ja aamulla pois.
30.11.2017 rottata
Sitä se juuri on! Hyvää ja helppoa - itse laitan vettä vain puoliväliin lihoja - ei tule niin "liemevää... Kukin makunsa mukaan:::)))
KIvaa nähdä tämä hieno resepti taas ! Maksa on hyvää ja taitaapa olla terveellistäkin ?
Jauhan itse maksan kotikoneella, helppo juttu. Skånessa ei karpalot kasva, joten niitä ostetaan pakastettuna ja sitten keitetään karpalohilloa kun on tarve. Karpalohyytelöä myy Lidl aika ajoin ( De Luxe ) tosi herkullista, on muistaakseni suomalaista se hyytelö.
11.11.2017 Bettan
Kokeiln Dalliana - kuten kaikki muutkin - lempeämmänmakuista keitettyä joko naudan tai possunkieltä! Ihastut ikihyviksi - kerrassaan maukasta. Niistä saat leikkeleitä, mutta myös kunnon aterian esmes sienikastikkeen ja pottujen tai muusin kera - suosittelen kokemuksen kautta.
Onnksi Kauppahallista vielä saa!
Miksi ohukaispannulla? Minulla tul vallan mainioita (ehkei niin kauniin muotoisia)maksapihvejä tavallisella Teflonpannulla Ohukaispannulla paistoin ihanat sipulilisäkkeet.(ripsautun hieman sokeria joukkoon). Upea yhdistelmä kirpakan puolukkasurvoksen kanssa Vieä parempi, mikäli siihen saisimme karpaloita. Vielei eivät ainakaan "meidän paikalla" ole saaneet tarpeeksi pakkasta, mikä ne tekee kaikkein maukkaaimmiksi
Ehdotonta kunnon herkkuruokaa ! iso peukku upealle annokselle !
30.06.2017 Bettan
Anteeksi täältäkin, meillä ei velli vetele, kaikkein kamalinta oli kun sitä yritettiin minulle tyrkyttää sokerin kanssa, voi niitä kärsimysten aikoja. Lapsuuden kauhuruokaa , sitä se oli.
Mutta jos ei mitään muuta syötävää saisi niin sanotaan näin kuin siitä karanneesta possusta : " routa se porsaankin kotiin ajaa " . eli lusikka vaan kauniiseen käteen.
28.06.2017 Bettan
Anteeksi vain,mutta tämä velli oli jo lapsuudessa kauhuruokaa.
Makuaistit ovat erilaisia,ei voi yleistäen sanoa,mikä maistuu hyvältä ja mikä pahalta.
Jokainen meistä on ainutlaatuinen.
28.06.2017 mallu51
Kyllä tuolla paistoajalla karjalanpaisti kypsyy. Hyvä ohje.
22.04.2017 -kati
Tosi jees resepti, lähes sama kuin muuallakin :)
Tein vegaanisen version kun se on trendissä:

Mainio maa-artisokka
Pikapaistit ei oikein yllä karjalanpaisti kategoriaan...liemen tulee olla kirkasta/ruskehtavaa ja kolmisen tuntia uunissa ei todella täytä kriteerejä...
T: Karjalaismummon/äidin 72v. tyttönen ♥
Pieni tuunaus kylmäsavuporolla tekee keitosta ei-vegaanin siis normaalin ja herkullisen!
Pieniä suikaleita keiton pinnalle tarjoiltaessa ja se on siinä.
08.01.2017 haraldo
Sorry, kerroin kuulemani vinkin ennen kokeilua, vähän aikaa ei riitä, mutta helpotti jo: kuoren sai pois kaapimalla. Höyrytysaika pitää olla pitempi kuin 5 minuuttia, ehkä 10.
08.01.2017 haraldo
Maa-artisokasta saa kuoret pois höyryttämällä vähän aikaa, sitten kylmään veteen ja puristemaan sisus ulos, kova nuppi kannassa jää kuoreen. Vaivatonta, ja hukka pienenee merkittävästi.
08.01.2017 haraldo
Kyllä karjalanpaistia haudutetaan yö uunissa...luullisia lihoja mukaan...ja mieluusti myös lammasta. Porkkanan voi unohtaa.
Ja lihat kannattaa suolata edellispäivänä...ja huuhtoa sitten ennen uuniin laittamista, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.
Ei ole mikään pikaruoka...ja perinteisesti paistin kanssa on syöty makaronilaatikkoa ♥
Kuulostaa ja näyttää hyvältä ja helpolta.
30.11.2016 didit
Voi, jospa meidänkin lähikaupassa olisi jauhemaksaa saatavilla
Nykyään se on "kiven alla". Tämä oli herkkuruokaa ennen. Puolukkahillo, suolakurkku ja hyvästä perunasta tehty muusi - NAM!
Viimeinkin hyvä vohveliresepti ilman kananmunia ! iso peukku
ruotsalaiset ei laita kananmunia " rapeisiin vohveli " taikinoihin lainkaan, tottumuksesta siihen on vuosikymmenien aikana tullut toinen luonto siis...
19.08.2016 Bettan
Tässäpä ihana lounas ! kyllä kelpaisi
20.05.2016 Bettan