Pastakastikepohja

2 - 3 h

Raaka-aineet

2 kpl suippopaprika
2 kpl keskikokoista sipulia
1-2 kpl yksikyntistä valkosipulia
1 kpl punaista chiliä
1 prk tomaattimurskaa/kuorittuja tomaatteja
1 prk (2dl) paseerattua tomaattia
2 dl raastettua parmesaania (osta pala ja raasta itse)
2-3 dl vettä
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 kourallinen tuoretta basilikaa

Jaa resepti

Ohje

Tämä on hyvä pohja jota voi käyttää ihan sellaisenaan pastan kanssa, pizzaan tomaattikastikkeeksi, lasagnen tomaattikastikkeena, tai sitten minkä tahansa pastan aineksen kanssa (esim. katkaravut, lihapullat, yms yms.)

kuumenna uuni 300 asteeseen ja laita grillivastukset päälle.

Leikkaa paprika neljään osaa. Grillaa paprikoiden kuori siten että se mustuu. Ota paprikat pois ja laita kulhoon pariksi minuutiksi kelmun alle. Kun paprikat ovat "höyrystyneet" on ne helppo kuoria. Kuori ja pilko paprikat pienemmäksi.

Pilko sipulit, valkosipulit ja chili.Poista (halutessasi) ensin chilistä siemenet siten että halkaiset sen pitkittäin ja rapsuttelet siemenet veitsellä pois. Kuumenna oliiviöljyä paistokasarissa tai kattilassa keskilämmöllä. Kuullota valkosipuleita, sipuleita ja chiliä pari minuuttia. Varo ruskistamasta.
Lisää paprikat. Kuullota minuutin verran. lisää hiukan merisuolaa.

Kaada tomaattimurska kattilaan. Huuhtele purkki vedellä ja lisää reilun puolen purkin verran vettä kattilaan. Lisää paseerattu tomaatti.

Veden asemesta voit käyttää myös hyvää punaviiniä.

Anna hautua todella pienellä "tulella" tunnista kolmeen tuntiin. Älä siis "raivokeitä" koska silloin nestettä haihtuu liikaa ja kastike kuivuu kokoon.

Kun olet hauduttanut mielestäsi tarpeeksi, ota kattila pois liedeltä.
Lisää runsaasti tuoretta basilikaa. Soseuta kevyesti sauvasekoittimella, kuitenkin niin että kastikkeeseen jää hiukan sattumia.

Raasta parmesaani (oikea, ei valmista raastetta) ja lisää joukkoon. Sekoita kunnes juusto on sulanut täysin. Tarkista suolan ja mustapippurin määrä ja lisää tarvittaessa.

Toimiii hyvin vaikkapa perinteisen italialaisen lihapullaspagetin kanssa. Lisää kypsät lihapullat kastikkeen joukkoon ja keitä kymmenisen minuuttia. Keitä spagetti, huuhtele ja kaada kastike sekaan. Huom. tee itse lihapullat. Älä käytä kaupan valmiita :)

Tämän voit myös säilöä lasipurkkeihin samaan tapaan kuin hillot, etikkasäilykkeet yms. eli ensin desinfioit purkit kuumassa vedessä, lisäät kuuman kastikkeen purkkiin ja kierrät kannen tiukkaan.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään