Keksituulihatut

Raaka-aineet

50 g voita
1 dl vettä
1 dl vehnäjauhoa
1 tl sokeria
2 kanamunaa
keksitaikina:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
mansikkavaahto
200 g tuoreita mansikoita tai vadelmia (kotimaisia)
2 dl mansikkakermaa
1 dl mansikkarahkaa
sokeria maunmukaan

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin keksi.

Sulata voi lisää sokeri ja vehnäjauho. Sekoita nopeasti taikinaksi (älä vaivaa että ei tule liian sitko) Kauli taikina n 5 mm paksuiseksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Tuulihattu massa.  Laita kattilaan vesi ja voi, kieahauta seos ja nosta liedeltä lisää välittömästi jauhot ja sokeri kerralla. Siirrä takaisin liedelle ja kääntele taikinaa voimakkaasti, sekoita niin että massa alkaa irtoamaan kattilan reunoista kiinteäksi palloksi.  Nosta liedeltä ja anna massan jäähtyä. Nyt sitten lisää kanamunat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella käy helposti. Vatkaa niin että taikina on tasaista ja kiiltävää.

Laita massa pursotinpussiin ja pursoita pieniä kekoja. Ota keksitaikina jääkaapista ja ota muotilla suunnilleen samankokoisia kuin on tuulihattukeot. Laita keksi tuulihatukeon päälle.

Paista tuulihatut n 200 asteessa 20 min (älä avaa uuniluukkua tänä aikana).

Sekoita kerma ja rahka sekaisin, maisa tarviiko sokeria. Vatkaa vaahdoksi ja lisää pieniksi pilkotut mansikat joukkoon käännellen ja taas maista tarvitseeko sokeria.

Laita pusoitinpussiin missä saa olla pyöreä trylla. Jos on kuvioinen niin voi olla että mansikat tukkii ja näin ollen ei tule vaahtoa. paina tuulihatun pohjaan reikä ja pursoita vaahto sinne onttoon koloon. Yksi mahdollisuus on leikata hattu tuulihatusta ja täyttää näin, joten on helpompi.

 Hunnuta viimeiseksi pölysokerilla

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Kuningatarpiirakka
  • 8 6 Kahden munan ja kahdenkerroksen täytekakku;o)
  • 1 0 Charlotte Russe
  • 1 2 Mansikkakakku
  • 16 16 KuningatarHerkut
  • 6 6 Mansikka Vaahtokarkkitorttu

Kommentit

naija
Nämä tekee nopeasti ja on tosi hyviä;o))

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään