481
481

Sieni-Kiinankaalikääryleet

Raaka-aineet

2 pientä kiinankaalia
sienirisotto ( Knorr )
pari kourallista kuivattuja mustavahakkaita
2 dl kylmää vettä, sienien liotukseen
1 dl hienoa porkkanaraastetta
1 rkl spelttihiutaleita
2 tl soijakastiketta
vähän rakuunaa ( 1/2 tl )
1 tl hunajaa
hienoa merisuolaa
voita
3 rkl silputtua persiljaa
pinnalle hunajaa + soijakastiketta

Jaa resepti

Ohje

Liota sienet kylmässä vedessä puolisen tuntia. Siivilöi liotusvesi, mutta älä heitä sitä pois. Se laitetaan täytteeseen. Puristele sienet kuivaksi. Silppua ne pieniksi. Paistele silppua ensin kuivalla pannulla, että loppukin kosteus häviää. Lisää sitten sekaan kunnon nokare voita, paistele siinä hetken aikaa sieniä ja mausta ne suolalla.

Leikkaa kiinankaalista kanta pois. Erittele lehdet isolle pannulle, johon laitat pohjalle ihan vähän vettä. Laita pannulle kansi. Laita eka levy täysille ja alenna se 1.selle heti, kun se on kuuma. Kaalit esikypsyy ihan muutamassa minuutissa ns.höyryssä. Esikypsytyksen tarkotus on vaan rullaamisen helpottaminen.

Kuivaa lehdet talouspaperilla ja leikkaa paksua kohtaa vähän ohuemmaksi rullaamisen helpottamiseksi. Silppua pois leikkaamisi palaset pieneksi hakkelukseksi täyteen sekaan.

Tee risottoa muuten pakkauksen ohjeen mukaan (1/2 ltr. vettä + risotto) mutta. Lisää sekaan heti lisäksi paistetut sienet, sienien liotusvesi, porkkanaraaste, spelttihiutaleet, hunajaa 1tl, soijakastike tai siis kaikki muut ainekset paitsi silputtu kiinankaali ja persilja. Keittele näistä lisäaineksista huoimatta risottoa vähän hauemmin, kuin sen 12.min mitä pakkauksessa ohjeistetaan, niin ylimääränen neste ja speltti ehtii turpomaan ja käytteestä tulee kiinteää.

Lisää valmiin täytteen sekaan silputtua kiinankaalia ja pepsilja. Laittasilto vielä vähän suolaa? Maista.

Sekoita juoksevaan hunajaan soijakastiketta. Maistele sen tasapaino, niin että maistuu molemmat ainekset yhtäpaljon.

Voitele uunivuoka.

Laita täytettä reilu ruokalusikallinen per.kääryle tai miksei enemmän, jos on isoja kaalinlehtiä. Ne oliskin parempia tässä, mutta itelläni tää ajatus synty just siitä, että mihin käyttäsin noi kiinankaalit. Enkä näistä kaaleista niitä ihan sisimpiä käyttänyt. Olis hankalampaa rullailla.

Nosta rullalia vieriviereen vuokaan. Lisää rullien pinnalle reilusti soija-hunajaseosta.

Paistele ensin 175 asteessa puolisen tuntia peitettynä foliolla tjms. Nosta uunista ja valele pinnalle vuokaa vakunutta lientä tai jos sulla on vielä sitä hunaja-soijaseosta, niin se ois parempi. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paistele vielä puolisen tuntia folion alla tjms. Ota folio pois ja paistele vielä puolisen tuntia.

 

Linkkinä joku aikaisempi Kiinankaalikääryle.

 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 6 1 Kiinankaalikääryleet (lihaton)

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 1 Sienikastike kuivatuista sienistä.
  • 3 0 Kolmen sienen muhennos
  • 1 2 SUPPILOVAHVERO JAUHOSAVIKKA lisuke
  • 1 0 Kaalilaatikkoa Jauhelihalla ja Mustavahakkailla
  • 2 1 Lihapullat
  • 3 1 Saksanhirvi-suppilovahverokäristys

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään