Hoisin-dippi

10 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

1 dl Fariinisokeria
1 tl Kiinalaista viismaustetta
0,5 dl Gochujang-chilitahnaa
2 dl Keitettyä vettä
1 dl Soijakastiketta (16,9 %)
0,5 dl Pirkan riisiviinietikkaa
5 Valkosipulinkynttä
0,25 dl Paahdettua seesamiöljyä

Ohje

Täytin 29. Sain kahdet kengät äidiltä, videopelin ja herkullisen kakun ystävältä sekä lämpimän peiton ystävän siskolta. En vielä tiennyt kolme vuotta sitten, että miehellä voisi olla kolme äitiä. 

Aina oppii jotain uutta. Hei, älä näytä noin hapanta naamaa. Saat olla neljäs äitini, kunhan käyttäydyt hyvin. 

Resepti nro 125. Laitetaan vielä viides dippi rullille ja nyyteille. Sama kuin aiemmat eli helppo tehdä, paljon syvyyttä ja tasapaino kohdillaan. Jotkut ovat viimeisestä eri mieltä, sillä kaikilla ei ole sama maku. 

Kaadoin tulikuuman veden sokerin, viismausteen ja chilitahnan päälle. Sekoitin tasaiseksi ja aloitin valkosipulinkynsien hienontamisen. Käytä veistä, älä puristinta. Veitsellä saa juuri sopivaa, puristimella tulee liian terävää. 

Mittasin ja lisäsin loput joukkoon, sekoitin tasaiseksi ja vein jääkaappiin maustumaan. Käytin rullien dippinä. Hyväähän se oli, mutta ei tällä kärkeen mennä - sitrusta ei voita mikään.

Saat dipistä paremman, kun keität sokeria, vettä, chilitahnaa ja viismaustetta hetken keskilämmöllä - näin saat enemmän irti kuivamausteesta. Kun seos on jäähtynyt, lisää loput ainesosat. 

Riisiviinietikan merkillä ei mitään väliä, kunhan se on puhdasta eli suolatonta ja sokeritonta. Et löydä tai jaksa tehdä viismaustetta? Ei haittaa, jätä pois - dippi on vähintään yhtä hyvää ilman sitä. 

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Osteridippi
  • 3 0 Helppo ja mehevä vaahterasiirappilohi
  • 2 0 Korealaiset kanansiivet
  • 2 0 Korealaiset lihapullat
  • 4 0 Neljän marjan muffinssi
  • 7 1 Aprikoosipiirakka

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään