Japanilaiset nuudelit (yakisoba)

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

170 g HK:n pekonia
2 Sipulia (215 g)
2 Porkkanaa (130 g)
2 tl Sokeria
160 g Spice Upin nuudeleita (kuivapaino)
Yakisoba-kastike
Viimeistely
Yakisoba-kastike
2 rkl Worcesterkastiketta
2 rkl Osterikastiketta (7,4 %)
1 rkl Ketsuppia
1 tl Soijakastiketta (16,9 %)
1 tl Go-Tanin srirachaa
Viimeistely
Kevätsipulia

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml. 

Jo neljäs japanilainen fuusioresepti tälle syksylle. Sukunimeni on Sova, joten kutsu näitä yakisova-nuudeleiksi. 

Kuori kasvikset. Porkkanat tikuiksi ja sipulit puolikkaiksi renkaiksi. Leikkaa tai saksi kevätsipulia pieneen rasiaan ja vie jääkaappiin. Tai sitten saksit sitä vasta pleittausvaiheessa.

Mittaa ja sekoita maustekastike tasaiseksi. Siivuta pekoni paloiksi. Aseta proteiini kylmälle pannulle. Levy täysille - kun alkaa sihisemään, laske keskilämmölle. Keitä reilusti vettä keittimellä.

Kypsennä pekonia viisi minuuttia. Lisää kasvikset, mausta sokerilla ja sekoita tasaiseksi. Sillä aikaa kun pekoni ja kasvikset paistuvat, pehmennetään nuudelit. Jätä niihin suutuntumaa, sillä menevät myöhemmin pannulle.

Kasvis-pekoniseos on kutistunut selvästi, omaa kivan värin ja on sopivan pehmeää sekä rapeaa - lisää nuudelit pannulle. Valuta kastike joukkoon, sekoita tasaiseksi. Paista kolmen minuutin ajan. 

Annostele ja viimeistele kevätsipulilla. Päälle voi halutessaan rouhia hieman mustapippuria. Tällä kertaa ei tarvita sitrusta - worcesterkastike on hapanta. 

Reseptin 3,33 ml soijakastiketta + 3,33 ml srirachaa = 5 ml soijakastiketta. Ihan vain siltä varalta, jos haluat skipata chilikastikkeen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään