Japanilaiset hodarit

4 annosta

Raaka-aineet

Briossisämpylä (Vaasan)
Cheddarmakkara (Snellman)
Kaalia
Tonkatsu-kastiketta
Majoneesia
Kevätsipulia
Kaali
300 g Kesäkaalia
Puolikkaan sitruunan mehu (0,3 dl)
1 tl Sokeria
0,5 tl Suolaa
1 rkl Paahdettua seesamiöljyä
Majoneesi
8 rkl Majoneesia
1 tl Sokeria
1 tl Soijakastiketta
2 tl Tuoretta sitruunamehua

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml.

Tonkatsu-kastikkeesta kirjoitinkin jo reseptin, käy katsomassa. Jos et halua siihen chiliä, vaihda sriracha osterikastikkeeseen. 

Laita hodareihin kewpie-majoneesia, jos saat sitä käsiisi. Sokerilla, soijakastikkeella ja sitruunamehulla vauhditettu majoneesi on kuitenkin kelpo korvike, vaikkei samalta maistukaan. 

Ensimmäisenä kaali. Otin pienen palan kesäkaalista ja leikkasin sen ohuiksi suikaleiksi. 300 g on vain arvio. Huuhtelin siivilässä kylmän veden alla. Valutin vedet ja kaadoin rasiaan.

Sekoita tuore sitruunamehu, sokeri, suola ja paahdettu seesamiöljy keskenään. Lisää tasaisesti kaaliin. Kansi päälle ja kunnon ravistus. Vie jääkaappiin. 

Seuraavaksi kastikkeet kahdella syvällä lautasella. Sekoitin tasaisiksi ja lusikoin pulloihin. Kaali ja kastikkeet kannattaa tehdä etuajassa. Omat ehti maustua 20 tuntia.

Game time - leikkaa / saksi kevätsipulia pieneen rasiaan ja siirrä jääkaappiin. Uuni 175 asteeseen, pelti ja leivinarkki esille. Avaa sämpylöitä juuri sopivasti ja aseta ne nätisti vierekkäin. 

Uuni halutussa lämpötilassa - sämpylät keskitasolle neljäksi minuutiksi. Sinä aikana paistetaan makkarat öljytyllä pannulla. 

Leivät uunista, anna niiden jäähtyä pienen hetken. Kokoa. Makkarat ensimmäisenä, toisena kaalia, kolmantena kastikeraidat pulloista ja viimeisenä kevätsipulia. 

Miten hodarit onnistuivat? Herkkuahan niistä tuli - tuhtia ja raikasta sormisyötävää. Paahdettu seesami maistui kaalissa sopivasti, majoneesi pehmensi tonkatsu-kastikkeen. Snellman loisti jälleen, briossisämpylä oli varma valinta. 

Huomasin kuitenkin yhden kohdan, jonka olisin voinut tehdä paremmin - olisi pitänyt laittaa enemmän soijakastiketta majoneesiin. Tuplaa reseptin määrä 1 tl -> 2 tl.

Vilkaise aiemmat hodarireseptini - hodarivuoka ja cream cheese dog (Seattle dog). Lisäksi kaksi piilotettua, sillä olen salaperäinen mies (chimichurri - choripán, tuoresalsa - completo).

Alunperin piti käyttää perunasämpylöitä, mutta olittekin ahmineet kaikki kaupasta. Olen niin ylpeä teistä. 

Lisäys - oli siinä toinenkin kohta, jonka olisin voinut tehdä paremmin. Jätin kaalisuikaleet liian pitkiksi. Jos olisin puolittanut ne, olisi syöminen ollut helpompaa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Japanilaiset nuudelit (yakisoba)
  • 1 0 Korealaiset kanarullat
  • 0 0 Meksikolaiset hodarit
  • 2 0 Korealainen kanan jauheliha thaitwistillä
  • 21 19 Nopsat hodarit
  • 2 0 Korealaiset lihapullat

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään