Korealainen Juustoinen tteokbokki

3 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

200 g Riisikakkuja
1 rkl Gochujang chilitahna
Tuorejuustoa
Esim.mozzarellaa tai muuta sulavaa juustoa
2-4 dl Vettä
2-4 kpl Munia
Parsakaalia
1 rkl Soijakastike

Jaa resepti

Ohje

Tteokbokki on suosittu korealainen ruoka, joka tehdään korealaisista riisikakuista, garaetteokeista. Nämä valmistetaan gluteenittomasta riisijauhosta. Riisikakkuja löytyy yleensä etnisistä ruokakaupoista 3-7 euron hintaan. Niitä löytyy mikroateriana, pakkauksena jossa tulee mausteet mukana sekä sellaisenaan. Yleensä riisikakut ovat pötkylän muotoisia ja niitä löytyy parissa eri koossa. Joskus voi löytää viipaleenmuotoisena. 

Tyypillisesti kaikissa resepteissä on mukana Gochujang chilitahnaa, tätä löytyy usein ihan tavallisista ruokakaupoistakin. Se ei ole omasta mielestäni kovinkaan tulista, mutta jos chili pelottaa, niin tomaattipohjaisinakin voi tehdä. Tämän määrän katson silmämääräisesti, mutta noin 1-2 ruokalusikallista yleensä. Tämän lisäksi chilihiutaleet on tyypillinen mauste. Soijakastike ei ole tyyppillinen lisä, mutta omasta mielestäni tuo erittäin hyvin maun ja värin ruokaan. Tätä laitan "lorauksen"

Itse laitan mukaan yleensä parsakaalia ja keitettyjä kananmunia. Perinteisiä lisukkeita on mm.kalakakut, mutta mielikuvitus on rajana siinä mitä mukaan voi laittaa. Esimerkiksi erillaiset vihannekset ja naudanliha on hyviä tässä. Lihat paistan ennen lisäämistä, vihanneksen laitan suoraan mukaan.Erillaisia reseptejä on useita, eikä tämä varmasti ole mistään autenttisimmasta päästä. Voi tehdä ilman juustoa. Kakut ovat vegaanisia, joten vegaanista saa valitsemalla siihen ruokavalioon sopivat aineet.

Riisikakut itsessään ei maistu miltään, mutta ovat taivaallisen pehmeitä, hiukan sitkeitä. Maku siis tulee siitä, mitä mukaan laitat. Parasta on, että tämä on erittäin nopea ja helppo valmistaa ja helposti muokattavissa omaan makuun.

  1. Laita haluamasi määrä kananmunia keittymään. Keitä haluamallasi tavalla. Laita jäähtymään haluamasi tavalla. Itse keitän kovaksi ja jäähdytän ne kylmässä vedessä.
  2. Huuhtele riisikakut kylmässä vedessä.
  3. Pilko parsakaali noin suupalan kokoisiksi.
  4. Laita levy melkein täysille, laita paistinpannun pohjalle vettä noin 3 desiä. Lisää veteen chilitahnaa ja sekoita se siihen.
  5. Lisää riisikakut ja parsakaali pannulle.
  6. Kun näyttää että alkaa kiehumaan, lisää sulatejuustoa ja sulattele se sekaan. Lisää mozzarella raastetta tai muuta/muita haluamasia sulavia juustoja.
  7. Lisää loraus soijakastiketta ja/tai haluamasia mausteita. Maistele ja mausta mieleiseksi.
  8. Ruoka on valmis, kun riisikakut halkeavat helposti ja parsakaalissa on vielä purutuntumaa jälellä. Koosta ja muodosta riippuen, tässä menee suurinpiirtein 3-5 minuuttia.
  9. Kuori kananmunat ja laita mukaan pannulle. Jätä kokanaisiksi tai pilko.

Halutessasi koristele esimerkiksi seesaminsiemenillä, vihersipulilla tai yrteillä. Lopputuloksen pitäisi olla kastikemainen.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Korealainen kanan jauheliha thaitwistillä
  • 1 0 Korealainen dakdoritang
  • 11 6 Juustoinen makkaraherkku
  • 0 0 Korealainen jauhelihapizza
  • 2 0 Korealainen dippikastike -Chojang
  • 2 2 Juustoinen Piirakka

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään